Novi detalji ugovora najvećih zvezda

Brooklyn Nets LA Clippers Slobodni igrači

Novi detalji ugovora najvećih zvezda

Brooklyn Nets LA Clippers Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 11.07.2019. Foto: The Globe and Mail

Prvobitni izveštaji novinara nisu uvek najtačniji, a po poslednjim navodima najveće zvezde prelaznog roka, Kevin Durent i Kavaj Lenard, imaju značajno drugačije uslove u ugovorima koje su potpisali.

Kej Di je potpisao četvorogodišnji ugovor, vredan 164 miliona dolara, kao što je navedeno. Bitna razlika jeste činjenica da Durent drži opciju za četvrtu sezonu, što znači da je veoma moguće da će nakon tri leta ponovo biti slobodan igrač. Durent će u tom trenutku imati 33 godine.

U slučaju Kavaja Lenarda, promene su još drastičnije. MVP finala je umesto četvorogodišnjeg ugovora vrednog 142 miliona dolara, kako je prvobitno navedeno, potpisao trogodišnji ugovor vredan 103 miliona dolara. Još veći pritisak na Kliperse stavlja činjenica da Lenard drži opciju za treću sezonu, što znači da bi već za dva leta ponovo mogao biti slobodan igrač!

Lenard će tako postati slobodan igrač leta 2021. godine, kao i njegov novi saigrač, Pol Džordž. Ovo u biti znači da su Klipersi trejdovali najveći broj pikova u istoriji lige za “prozor” od dve godine napada na titulu sa Lenardom i Džordžom.

Podelite vest: