Novi potpisi: Koli-Stajn u Ouklendu, Vonamejker ostaje u Bostonu

Slobodni igrači

Novi potpisi: Koli-Stajn u Ouklendu, Vonamejker ostaje u Bostonu

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.07.2019. Foto: Nothin' But Nets

Nekoliko novih potpisa u smiraj trećeg dana prelaznog roka slobodnih igrača.

  • Vili Koli-Stajn – Golden Stejt Voriors. Dvogodišnji ugovor, nepoznat iznos. Drži opciju za drugu godinu.
  • Bredli Vonamejker – Boston Seltiks. Jednogodišnji ugovor, nepoznat iznos.
  • Noa Vonle – Minesota Timbervulvs. Jednogodišnji ugovor, nepoznat iznos.
  • Glen Robinson treći – Golden Stejt Voriors. Dvogodišnji ugovor, nepoznat iznos. Drži opciju za drugu godinu.

Većina ugovora potpisano je na takozvani veteranski minimalac, ali kako je iz po više stavki minimalac svakog igrača u ligi različit, ne možemo da znamo koliki je tačan iznos dok ne bude objavljeno. Pominje se da je Koli-Stajn dogovorio neznatno više od minimalnog.

Vili Koli-Stajn je uzeo “minimalac” kako bi potpisao za Golden Stejt. Doskorašnji centar Sakramenta vidi priliku da na velikoj sceni dokaže svoju vrednost i zaradi bolji ugovor. U pitanju je 1+1, ali Koli-Stajn drži opciju za narednu sezonu.

(FOTO: Sactown Royalty)

Bredli Vonamejker, dobro poznat na ovim prostorima kao član nekoliko timova Evrolige, prošle sezone bio je u zelenom dresu najstariji “ruki” lige. Bred Stivens je u nekoliko navrata hvalio plejmejkera i videlo se oseća naklonost prema njemu. Kada se otvorio prostor u budžetu, Ejndž je to iskoristio. Po mišljenju ljudi bliskih timu, Vonamejker će imati mnogo više prostora ove sezone.

(FOTO: Pittsburgh Post-Gazette)

Noa Vonle je odigrao korektnu sezonu u skandaloznom timu. Uvek je pitanje, koliko ta sezona zaista nosi težine? Nije mnogo ponuda imao Vonle, ali mogao bi da bude kvalitetan partner Karl Entoni Taunsu. Ta kombinacija izgleda jako zanimljivo i daleko uzbudljivije od kombinacije Gibson – Tauns. Vonle je razvio šut za 3 poena i biće interesantno videti da li će ove sezone napraviti korak dalje.

(FOTO: Daily Knicks)

Golden Stejt je našao još jedan nebrušeni dijamanat, a na Stivu Keru i saradnicima je da odrade fine radove. Dvogodišnji ugovor sa timom potpisaće Glen Robinson. Robinson treći je odigrao slabu sezonu u dresu Pistonsa, ali ko nije mimo Blejka Grifina? U dresu Indijane je u tri sezone pre toga, kombinovano, šutirao tik ispod 40% za 3 poena. U dresu Golden Stejta će dobiti mnogo više prostora da “ispaljuje.”

(FOTO: The Source)

Podelite vest: