Predstavljanje slobodnih igrača: 1. Kavaj Lenard

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 1. Kavaj Lenard

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2019. Foto: NBA.com

1. Kavaj Lenard

26.6 poena, 7.3 skokova, 3.3 asistencije, 1.8 ukradenih, 2 izgubljene, proseci 50/37/86. Kavaj je MVP finala i šampion lige sa Toronto Reptorsima.

(FOTO: CBS Sports)

Šampion. MVP. Najbolji košarkaš na planeti.

Najveća odluka leta je u njegovim rukama. Koji god tim da bude srećnik, momentalno će biti kandidat za osvajanje lige. Proteklih godinu dana su najbolji dokaz za to.

U principu, stvar je jasna, u igri su Toronto i Los Andjeles. U pitanju su samo Klipersi, jer iako se Lejkersi trude, Kavaj nije tip koji će se udružiti sa drugim najboljim igračima sveta kako bi osvojio titulu.

Zašto bi? Pokazao je da to može i bez njih (bilo je pregrubo reći sam).

Iako Kavaj na velikom broju mečeva u ovom plejofu i jeste igrao praktično sam. Vraćam film i sećam se nekih mečeva protiv Filadelfije i Milvokija, izgledalo je kao da jedan momak igra protiv pet. Svi ostali iz tabora Toronta su nestajali.

Na kraju, imali su i oni dovoljno da podrže ipak Kavaja u najbitnijim momentima.

Ali kada se setim da je čovek sve ovo radio, a kroz plejof je vukao tešku povredu kolena/kvadricepsa, čega li… Ej?

Setite se samo utakmica u kojim je bukvalno svu težinu prebacivao na suprotnu nogu. Nije tražio opravdanja, nije tražio odmor, cilj je bio jasan.

Nema potrebe diskutovati ko je trenutno najbolji igrač planete.

Bruklin i Njujork ne vidim kao konkurente za potpis, razlog je jedan – očigledno je da Lenard želi da se vrati kući. Jedini problem za Kliperse je sva ljubav koju je Kavaj zavredeo u Kanadi.

Čovek koji je za godinu dana zaradio besmrtnost.

Podelite vest: