Predstavljanje slobodnih igrača: 11. Tobajas Heris

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 11. Tobajas Heris

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2019. Foto: Radio.com

11. Tobajas Heris

20 poena, 7.9 skokova, 2.8 asistencija, 1.8 izgubljenih, proseci 49/40/87. Nastupao je za Los Andjeles Kliperse i Filadelfija Sikserse.

(FOTO: Michael Reaves/Getty Images)

Izuzetno efikasan i sve bolji šuter, Tobajas možda nije prava prva napadačka opcija tima, ali je komplementarni strelac kojeg bi svaka ekipa poželela.

Heris igra jednako efikasno kao spot ap, ali i kao pik en rol opcija. Šta više, njegova pik en rol poenterska igra je jedna od najboljih u ligi. Heris nije preterano vešt asistent, ali koristi pikove fenomenalno kako bi nakon njih došao do odličnih situacija za postizanje poena.

Do januarskog trejda, Heris je šutirao preko 43% za 3 poena, što bi bio njegov najbolji procenat u karijeri. U Filadelfiji su njegovi procenti očekivano opali sa užasnim “spejsingom” tima. Pored 4 ispodprosečna ili čak užasna šutera, Tobajas nije imao ni blizu dovoljno prostora.

Ukoliko se odluči za povratak u Filadelfiju, uprava Siksersa mora uraditi bolji posao i dodati bar još dva odlična šutera pored Embida i Simonsa. Ali, Fila je samo jedna od opcija.

Najbolji scenario finansijski: 

Ponovo Niksi. Tim iz Njujorka ima ogroman prostor u budžetu i nakon otpadanja iz trke za Kevina Durent i Kajrija Irvinga, Heris bi mogao biti igrač na maksimalnom ugovoru koji će biti velika pomoć u razvijanju Er Džej Bereta. Njujork ima vremena da sačeka Bereta, a dok Kanadjanin dodje blizu svojih najboljih godina, ugovor Herisa će uveliko isteći. Čini se da će mnogi timovi pokušati da dovedu Herisa za nešto ispod “maxa”, ali Niksi neće imati taj problem. Tobajas bi mogao da zaradi 141 milion dolara za četiri sezone.

Najbolji fit: 

Tobajas je nedavno pričao o prelaznom roku i pomenuo je stil igre kao bitan faktor. Ne mogu da zamislim bolji stil igre i realnije rešenje od Bruklin Netsa. Po svemu sudeći Netsi nisu sigurni da li će Durent potpisati, kao što se dugo pričalo – čak u jednom trenutku bili i favoriti, tako da bi uz Kajrija Heris bio odlična opcija za drugi tim iz Njujorka. Trči i pucaj, pa još malo trči i pucaj. Tim Netsa bi morao značajno da radi na defanzivnoj strani terena, ali bi bili jako interesantni za gledanje na popularnijem delu.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Ukoliko Filadelfija ponudi maksimum, što je u njihovom slučaju skoro 190 miliona za 5 sezona, Heris će ostati član Siksersa. Ipak, sve mi se više čini da će uprava tima probati da spusti cenu i da će to “oterati” Tobajasa. Niksi i Netsi su dve najrealnije opcije, jako bitno – Kevin Durent domino efekat će odlučiti. Čudno, ali mislim da će budućnost Herisa biti u Durentovim rukama, nenamerno. Ukoliko Fila ne ponudi maks, Heris će se naći izmedju dva njujorška tima, svakako da će želeti da igra u onom koji ima bolje takmičarske šanse, ali ukoliko Kej Di odluči da potpiše za Netse, Niksi su najrealnija opcija.

Podelite vest: