Predstavljanje slobodnih igrača: 13. Džulijus Rendl

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 13. Džulijus Rendl

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2019. Foto: Daily Knicks

13. Džulijus Rendl

21.4 poena, 8.7 skokova, 3.1 asistencija, 2.8 izgubljenih lopti, proseci 52/34/73. Džulijus je nastupao za Nju Orleans.

(FOTO: Fadeaway World)

Posle Demarkusa Kazinsa, Džulijus Rendl je jedan od igrača koji je potpuna enigma što se pitanja njegovog novog tima tiče. Rendl će u novembru napuniti tek 25 godina, iako se čini da je oduvek u NBA ligi. Ekipa koja ga dovede trebalo bi da ima prostora da izgradi igru oko Džulijusa, da mu da najveću šansu za uspehom, pa da vidimo da li je dovoljno kvalitetan da vodi svoj tim. Po našem mišljenju jeste!

Ovaj post ćemo malo drugačije kreirati, u ovom postu ćemo ispitati sve opcije Džulijusa Rendla:

  • Bruklin Netsi. Kajri Irving je gotovo sigurno član tima iz Bruklina, ali nasuprot pisanju prethodnih dana, Kevin Durent je sve osim “sigurice”. Ukoliko izvise za Kej Dija, Netsi će imati gomilu prostora da pojure drugog važnog igrača, a po mom mišljenju Džulijus bi bio idealna opcija. Opšte je poznato da Rendl nije veliki šuter, a Bruklin bi mogao da ga okruži sa četvoricom pomenutih. Bio bi odličan drugi strelac iza Kajrija i prava sila u reketu. Netsi dugo nisu imali igrača koji može da “raznese” protivničku unutrašnju liniju, Rendl bi mogao da bude taj.
  • Majami Hit. Pet Rajli bi morao da bude veoma kreativan i darežljiv kako bi izvukao ekipu iz mediokriteta. Hit ima previše užasnih ugovora u ovom trenutku, ali zamislimo na trenutak da je Rajli uspeo da ih se oslobodi, što poklanjajući buduće pikove uz njih, što igrače koji vrede (Džoš Ričardson, Olinik, možda čak i Adebajo), u slučaju da Majami dobije “čist tanjir” Rendl bi bio igrač koji bi bio idealan sledbenik Majami Hit kulture. Takodje, on je igrač koji bi bio značajna nadogradnja što se talenta i kvaliteta tiče u odnosu na Vajtsajda, Džonsona, pa i Goran Dragića čije igre su značajno opale prošle sezone. Potpuno rekonstrukcija tima mogla bi Majamija da košta puno, ali bi mogla i da se isplati višestruko ukoliko Džuliju postane sila kakva mislim da će biti. Kako bi bili uspešni, Majami bi morao da Džulijusu doda još jednog kvalitetnog igrača, a ime koje sam naumio dolazi nešto kasnije na našoj listi. Valjalo bi naglasiti da je ova solucija blizu naučne fantastike, zahtevala bi da Majami potpuno razbije trenutni sastav, ali poznavajući Rajlijevu nevidjenu želju za takmičenjem čini je znatno realnijom opcijom.
  • Njujork Niks. Niksi su u potpunom procesu reizgradnje tima i bukvalno bilo koji potpis talentovanog igrača, na bilo kojoj poziciji osim krila (draftovali Er Džej Bereta) doprineo bi značajno kvalitetu tima. Džulijus bi imao prostora da “radi”, njegov talenat bi u “Velikoj jabuci” bio i pravi marketinški potez. Niksima bi značio jer bi znatno smanjio pritisak na Beretu, što se tiče očekivanja medija, ali i što se tiče igre na terenu. Njegova probojnost dala bi mladom Kanadjaninu mnogo više prostora. Niksi rade pametno poslednjih par sezona, od odlaska Fila Džeksona i dovodjenje Rendla bio bi još jedan sličan potez.
  • Čikago Bulsi. Ne, ne i ne. Dok bi Rendl – Markanen bila odlična kombinacija u napadu, u odbrani bi bili toliko loši da bi oči bolele dok ih gledate. Rendlu treba sposobna ekipa defanzivno, dok on ne poraste na tom polju, a Markanen nikako nije dobar partner. Ipak, moralo je biti napisano, jer sve dok je nešto “ne, ne i ne” za nekoga, to je uvek da, da i da za upravu Bulsa.
Podelite vest: