Predstavljanje slobodnih igrača: 14. Bojan Bogdanović

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 14. Bojan Bogdanović

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2019. Foto: 8 Points, 9 Seconds

14. Bojan Bogdanović

18 poena, 4.1 skok, 2 asistencije, 1.7 izgubljenih, proseci 50/43/81. Nastupao je za Indijana Pejserse.

(FOTO: SPIN.ph)

Sezona karijere je iza Bojana Bogdanovića. Napravio je iskorak u ozbiljnu drugu opciju tima, a u velikom delu sezone, nakon povrede Oladipa, Bojan je nosio Indijanu na svojim ledjima.

Nisu Pejsersi imali dovoljno municije za borbu protiv Bostona u plejofu. Bojana je izdao šut spolja u te četiri utakmice, ali značajan uticaj tu je imala i odbrana Kelta koja je bila fokusirana primarno na Hrvata. Nije Bogdanović imao dostojnu pomoć od strane saigrača.

Bojan je tokom regularne sezone pogadjao gotovo 43% trojki, a ispaljivao je skoro 5 po meču. Čime je potvrdio da je jedan od elitnih šutera u NBA ligi.

Potcenjeni deo Bojanove igre je odbrana. Čitav tim Indijane je igrao na vrhunskom nivou, a Bogdanović nije izostajao. Iako fizički, atletski, možda nije na nivou bržih NBA krila – Bojan je pametan, odlično čita igru i igra snažno.

Najbolji scenario finansijski:

Nije moglo bolje za Bojana nego li da se jedna ekipa uključi u otvorenu trku sa Indijanom za njegov potpis. Po poslednjim navodima, Juta Džezeri su taj tim. Sada gledamo finansije i mogućnosti. Čini se da bi Juta pojedinim potezima mogla da oslobodi do 20 miliona dolara. Da li to zadovoljava Bojana? U pitanju je ozbiljna svota novca, ali da li Hrvat vrednuje sebe više? Mislim da je 20 miliona jako dobra ponuda, ali da će Bojan “nagurati” i na čitavih 22 miliona dolara.

Najbolji fit:

Da li su to Indijana Pejsersi? Bojan je u žutom dresu odigrao najbolju sezonu u karijeri, ali ne mogu da se otmem utisku da će u Juti ne samo imati bolju ekipu oko sebe, već da bi mogao da odigra i bolje nego prošle sezone. Konli je nesebičan igrač i neće gledati da ugura sebe u prvi plan, ista situacija je i sa Džoom Inglsom, Bojan bi iza Mičela bio druga napadačka opcija u timu koji bi bio strah i trepet na Zapadu. Što će svakako nositi veliku težinu kada Bojan bude odlučivao o narednom timu. Postava Konli – Mičel – Ingls – Bojan – Gober bila bi momentalno jedan od najvećih favorita za finale Zapada.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Igrači vole zone komfora. Ljudi ne vole promene. Bojanu je u Indijani bilo sjajno, veoma je moguće da će mu oni ponuditi i najviše mesta. Bogdanović će potpisati dugoročni ugovor sa Indijanom.

Podelite vest: