Predstavljanje slobodnih igrača: 18. Malkolm Brogdon

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 18. Malkolm Brogdon

Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 30.06.2019. Foto: fanduel.com

18. Malkolm Brogdon

15.6 poena, 4.5 skokova, 3.2 asistencije, 1.3 izgubljene lopte, uz šuterske proseke 51/43/93. Brogdon je prethodne sezone igrao za Milvoki Bakse.

(Foto: Nick Turchiaro/USA Today)

Propustio je Brogdon odredjeni broj utakmica, ali dostignuće ne može niko da mu ospori – Malkolm je novi član 50/40/90 kluba!

Brogdon je od samog ulaska u ligu zavredeo epitet pouzdanog igrača. Od prvog dana, što je jako neobično za mlade igrače. Neretko je i ove sezone bio čovek koji je bio pokretačka snaga Milvokijeve mašinerije.

Pored pomenutih procenata i fantastične koncentracije na ofanzivnom delu, Brogdon je i čvrst defanzivac.

Malkolm je igrač kojem ne treba lopta konstantno u rukama kako bi bio efikasan. Jako je pametan igrač i nalazi rupe u odbranama protivnika, čita igru i igra u svojstvu tima, to mu je možda i najveća vrlina.

Sa izuzetno preciznim šutem spolja, kao i činjenicom da može da igra van lopte, dobijam okvir sličan Patriku Beverliju, te naravno da isti timovi i spadaju u njega.

Najbolji scenario finansijski: 

Vojnarovski je izjavio da je Brogdon najveća nepoznanica, bar što se visine novca tiče. Stručnjaci predvidjaju sve od 13 do 25 miliona dolara. Pre draftovanja Kobija Vajta, bio sam ubedjen da će ovih 25 miliona godišnje ponuditi Bulsi. Sada, mislim da je Brogdon odličan plan B mnogim timovima. Ali sam uveren da se neće dogovoriti za manje od 16 miliona dolara u proseku.

Najbolji fit: 

Koliko god čudno zvuči, mislim da Baksi to nisu. Brogdon nije bek, već plejmejker. Baksi su se odlučili da je njihov plejmejker Erik Bledso, kada su potpisali novi višegodišnji ugovor. Brogdon je previše dobar kako bi bio igrač sa klupe. Finiks i Dalas takodje, mislim da ni Buker ni Luka nemaju dovoljno hitrine i da bi u kombinaciji sa Brogdonom to bila nedovoljno hitar par. Njegova igra bi doduše bila suplementarna Lebronu Džejmsu i Lejkersima, kojima fali  jelte 50 igrača.

Šta mi mislimo da će se desiti: 

Neko će preplatiti Brogdona dovoljno da Milvoki neće izjednačiti. Samo ko? Uglavnom pošto je situacija 50-50, reći ćemo da Brogdon ne ostaje.

Podelite vest: