Predstavljanje slobodnih igrača: 2. Kevin Durent

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 2. Kevin Durent

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2019. Foto: The Spun

2. Kevin Durent

26 poena, 6.4 skokova, 5.9 asistencija, 1.1 blokada, 2.9 izgubljenih, proseci 52/35/89. Kej Di je nastupao za Golden Stejt Voriorse.

(FOTO: USA Today)

Iluzorno je pričati bilo šta o igračkim kvalitetima Kevina Durenta. Dvostruki MVP finala, dva puta šampion lige. Jedan od najboljih strelaca u istoriji košarke. Nažalost, svoje najveće leto dočekuje teško povredjen. Na sreću, toliko je dobar da to neće uticati na količinu novca ili zainteresovanih timova.

Kej Di i dalje vaga, u jednom trenutku sezone Njujork je bio apsolutni favorit, nakon toga priča o udruživanju sa Kajrijem Irvingom u Bruklinu je bila izuzetno popularna, poslednji navodi govore da je pričao i sa Kavajem Lenardom kako bi oformili super kvalitetni duo u taboru Los Andjeles Klipersa.

To i jesu tri najveća favorita, uz Golden Stejt naravno, za potpis jednog od najboljih košarkaša na svetu. Po mom mišljenju, Durent će napustiti Voriorse, razlog je prost – kako bi ušao u konverzaciju za najboljeg ikada, mora osvojiti titulu sa “svojim” timom.

Iz istog razloga otpisujem i Kliperse. Udruživanje sa trenutno najboljim igračem lige neće obrisati gorak ukus koji je ostavila selidba u Ouklend.

Ostaju nam dve opcije, dva njujorška tima. Začudjujuće, moje je mišljenje da će izabrati onaj, trenutno manje popularn, Nikse. Iako su Netsi trenutno veliki favoriti za njegov potpis, evo mojih rezona:

Kej Di će biti van terena najmanje godinu dana, tako da činjenica da će propustiti sezonu čini dobro za novo visoko mesto na draftu. Da li će Niksi taj pik iskoristiti, ili verovatnije (u ovoj mojoj teoriji) trejdovati za nekog veterana, nije toliko bitno, bitna je vrednost. Kej Di će dobiti i godinu dana starijeg vanserijskog talenta u Er Džej Beretu, a situacija u budžetu Niksa već sada mu daje šansu da uz upravu kroji tim po svom nahodjenju, toliko prostora ima Njujork.

Poslednje informacije su najuzbudljivije – Adrian Vojnarovski je objavio da će Durent već večeras saopštiti svoju odluku svetu. To će učiniti na Instagram nalogu svoje “talk show” emisije “The Boardroom”.

Podelite vest: