Predstavljanje slobodnih igrača: 21. Bruk Lopez

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 21. Bruk Lopez

Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 29.06.2019. Foto: TBN Media

21. Bruk Lopez

12.5 poena, 4.9 skokova, 2.2 blokade, 1 izgubljena lopta, šuterski proseci 45/37/84. Bruk je nastupao za Milvoki Bakse.

(Foto: Morry Gash/Associated Press)

Dugo sam se razmišljao Bruk ili Jonas. Pobedio je Bruk u ovom mini duelu, jer njegova igra jednostavno više paše današnjoj igri.

Jedan od najviših igrača lige, a u isto vreme i jedna od najmekših ruka. Bruk je našao svoje mesto pod suncem u Milvokiju, Baksi su uspeli da pokrpe rupe koje Lopez otvara kada je izložen na perimetru, a on sam je briljirao što se zaštite reketa tiče. Uporedo je značajan iskorak napravio i u pomenutom radu nogu na perimetru.

Bruk je bio strašno važan šraf ekipe koja je bila najbolja u regularnom delu sezone, a “neuspeh” u plejofu svakako ne ide na njegova ledja.

Bruk bi kad tad koristio mismeč situacije u reketu i pokazivao zašto je najbolji strelac Bruklin Netsa, ili Nju Džersi Netsa u istoriji. Njegova igra se ipak više svela na širenje terena za Janisa Adetokunba i to je radio na vrhunski način.

Najbolji scenario finansijski:

Bruk je igrao na ozbiljnom popustu prošle sezone. Ove godine može da se nada mnogo unosnijem jednogodišnjem ugovoru. Verujem da je izmedju 10 i 15 miliona dolara na kratkoročnom ugovoru jako realno za ono što Bruk radi. Ogroman broj ekipa će tražiti visoke igrače koji mogu da šire teren, a Lopez je mnogo više od samo toga.

Najbolji fit:

Mnogi pominju Lejkerse. Kako i neće, ljudi imaju dva igrača u ekipi, pola naše liste moglo bi da se nadje tamo. I dok se slažem da bi značio Lebronu (da je prošle sezone bio u Los Andjelesu, Lejkersi bi igrali u plejofu) i Dejvisu, mislim da Baksi i dalje imaju više defanzivno, dosta više od kombinacije LBJ / AD da pokriju Brukove nedostatke. Iluzorno je i pričati, Lopez je bio deo najbolje ekipe lige, očigledno da je išlo kako treba.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Ovo je najhrabrije predvidjanje do sada – Presti će naći način da dovede Bruka u Oklahomu. Pre toga bi morali da se “otarase” Stivena Adamsa (jedan od najboljih centara lige po mom mišljenju, ali on i Rasel u kombinaciji nikada ništa neće osvojiti) Šrudera, kako bi oslobodili dodatni prostor. Ali Presti je u više navrata pokazao da je mag kada su ove stvari u pitanju.

Podelite vest: