Predstavljanje slobodnih igrača: 27. Tadeus Jang

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 27. Tadeus Jang

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 28.06.2019. Foto: IndyStar

27. Tadeus Jang

12.6 poena, 6.5 skokova, 2.5 asistencija, 1.5 ukradenih, 1.5 izgubljenih lopti uz 53/35/64 šuterske proseke.

(FOTO: Indy Cornrows)

Tadeus Jang je jedan od najboljih defanzivaca lige iz prošle sezone. Skladno s tim, uticao je i na Indijanu da bude jedan od najboljih defanzivnih timova lige. Dovoljno jak za “četvorku” da i dosta viši igrači ne mogu da ga pomere na postu, dovoljno brz i inteligentan da ukroti igrače na perimetru.

Korektno je šutirao i spolja što dodatno daje na vrednosti. Nije neki preterani kreativac, neće napraviti nešto iz ničega za svoj tim, ali je sposoban i na niskom postu.

Indijana zbog nedostatka oružja u napadu bila je lak zalogaj za Boston u prvoj rundi, te su svi bili napadački izloženi. Neće to znatno poljuljati Tadeusovu vrednost, on i nije vidjen kao velika napadačka opcija.

Najbolji scenario finansijski:

Jako je teško, kao i za većinu igrača na ovom tržištu odrediti vrednost, tačnije ono što bi mogli da dobiju. Tadeus je potpuna enigma takodje, ali ono što on radi na visokom nivou se izuzetno traži u NBA ligi. Da se nalazi u nekoj drugoj klasi slobodnih igrača, mogao bi bez problema da zahteva izmedju 12 i 15 miliona dolara.

Najbolji fit:

Tadeus je odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri, kada se pogleda sveukupna slika. Tako da nema smisla da menja sredinu, Indijanin limit ne postavlja Jang, već nemoć u stvaranja poena. Ukoliko Pejsersi dovedu ozbiljnog plejmejkera, koji kreira za sebe i druge, Jang će biti odličan fit ponovo.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Pejsersima je prioritet Bojan, potom i jurenje plejmejkera koji će naslediti Kolisona. Jang tek tada dolazi na red, ali verujemo da će on i tim naći zajdenički jezik.

Podelite vest: