Predstavljanje slobodnih igrača: 28. Rudi Gej

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 28. Rudi Gej

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 28.06.2019. Foto: GQ

28. Rudi Gej

13.7 poena, 6.8 skokova, 2.6 asistencija, 1.7 izgubljenih, 50/40/82 šuterski proseci. Rudi je nastupao za San Antonio Spurse.

(FOTO: Blazers Edge)

Rudi je imao sezonu u kojoj je beležio 21.1 poen. A ovo mu je, po mom mišljenju, najbolja u karijeri. Šta to govori o Rudiju koji je to uradio sa 33 godine?

Gej je delovao kao igrač koji se nikako ne bi privikao na sistem Grega Popoviča. Kroz karijeru je važio za sebičnog, neefikasnog poentera. Sve se to promenilo u protekle dve sezone.

Rudi je šutirao preko 40% za 3 poena. Ubedljivo najbolje u karijeri. Sa 33 godine imaće možda i više zainteresovanih timova nego ikada.

Najbolji scenario finansijski:

Herison Barns je vrlo verovatno dogovorio novi ugovor sa Sakramentom. Medjutim, ako nije i ako napusti tim, Rudi Gej bi mogao da bude jeftinija opcija. Povratak u Kingse možda bi bio kratak, ali bi bio jako unosan. Kingsi će imati puno prostora, i ako ne uspeju da vrate Barnsa, mogli bi da visokom jednogodišnjom ponudom da privole Geja.

Najbolji fit:

Sakramento bi možda bio i najbolji fit. Sa svim što je naučio u San Antoniju, Gej bi bio fina komplimentarna opcija mladim Kingsima, kao i dobra opcija u završnicama utakmica. Kingsi su dugo tražili visoko krilo, možda je posle Barnsa rešenje baš Gej.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Rudi je uživao u dresu Spursa, a obe strane su zainteresovane za nastavak saradnje. San Antonio bi lako mogao da oslobodi prostor za novi ugovor Geja.

 

Podelite vest: