Predstavljanje slobodnih igrača: 29. Terens Ros

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 29. Terens Ros

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.06.2019. Foto: Sporting News

29. Terens Ros

15.1 poen, 3.5 skokova, 1.7 asistencija, 1.1 izgubljenih uz 43/38/88 iz igre. Terens Ros je prošle sezone nastupao za Orlando Medžik.

(FOTO: Orlando Pinstriped Post)

Bombastična sezona je iza Terensa Rosa. Stivi Kliford mu je dao slobodu da puca iz svih pozicija i Ros je u solidnom broju utakmica rafalnom paljbom vratio Orlando u život.

Odigrao je ubedljivo najbolju sezonu u karijeri, u neverovatno dobrom trenutku. Ne samo što se kaže “contract year” već je Ros u perfektnim godinama postao slobodan igrač. Moći će da zahteva solidnu cifru, ali pre svega ozbiljnu dužinu ugovora.

Ros je bio kompetentan i na defanzivnom delu terena. Orlando je bio jedna od najboljih defanzivnih ekipa. Ros je naučio da koristi svoje predispozicije u kretanju kroz blokove i postao je jako dosadan defanzivac.

Najbolji scenario finansijski: 

Terens Ros potpisuje dugogodišnji ugovor, možda čak i četiri godine, za nekih 12-13 miliona dolara po sezoni.

Najbolji fit: 

Teško je reći da bi bilo koji tim bio bolja sredina za Rosa od Orlanda. Nakon godina lutanja i traženja svoje igre, Ros je konačno definisan košarkaš. Pročulo se da će Filadelfija napasti Terensa za vreme tržišta i to bi bio zanimljiv spoj, takodje.

Šta mi mislimo da će se desiti: 

Orlando će nakon vraćanja Vučevića učiniti sve da nazad dovedu i Rosa. Otuda četvorogodišnja ponuda i 48 miliona dolara. Dovoljno za Rosa da se vrati na mesto uspeha.

Podelite vest: