Predstavljanje slobodnih igrača: 33. Džej Džej Redik

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 33. Džej Džej Redik

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.06.2019. Foto: Sports Illustrated

33. Džej Džej Redik

18.1 poen, 2.7 asistencija, 2.4 skoka, 1.3 izgubljene 44/40/89

(FOTO: Heavy.com)

Džej Džej Redik je odigrao možda i sezonu karijere tokom regularnog dela. Iako polako ulazi u pozne igračke godine, imaće veliki broj zainteresovanih timova.

Jedan od najboljih šutera u ligi je svoju veštinu doveo do savršenstva. Zato će bez problema igrati još nekoliko godina, njegova vrednost ne opada.

Mala digresija, Herison Barns je jednom prilikom upitao Novickog “Dirk, da li bi ja mogao da igram 20 godina u ligi?” Na šta je Nemac u šali odgovorio “Ne, čoveče. Za tolike godine moraš imati bar jednu ozbiljnu veštinu.”

Dirk se šalio, ali to je surova istina. Redikova ozbiljna veština je precizan šut, zbog toga će zainteresovanih timova biti.

Džej Džej je počeo da opada defanzivno. Njegove kratke ruke više ne može da pokrije energija i žustrina. Ipak, ima i gorih defanzivaca u ligi.

Najbolji scenario za Redika:

Džej Džej je prikupio ozbiljnu svotu novca u karijeri, ali nije još uvek gotov. Dosta timova će ga ceniti ne ispod 10 miliona dolara godišnje, a mislim da se ni sam Redik ne bi bunio jednogodišnjem unosnijem ugovoru. Kao što je to bio slučaj u Filadelfiji. Ekipe koje nemaju put do zvučnijih zvezda na tržištu mogle bi da iskoriste slobodan prostor u budžetu kako bi potpisale Redika. Padaju mi na pamet Bulsi. Redik bi šuterskim sposobnostima jednostavno raširio teren i dao više prostora na terenu mladjim igračima tima, time i više prostora za napredak.

Najbolji fit:

Lejkersi su već zakazali sastanak sa Redikom. On je jedan od glavnih ne “max” igrača na njihovom radaru. Medjutim, ne bih se složio sa “stručnjacima” da je Redik ovde idealan fit. Lejkersima trebaju šuteri, da. Ali isto tako im trebaju i defanzivci, što Redik nije. Najbolji fit po mom mišljenju su Milvoki Baksi! Redik bi morao da da veliki popust ekipi iz Viskonsina, ali zamislite samo koliko bi prostora imao iza Janisa Adetokunba i koliko bi više prostora Grku dao? Redik je totalni kontrast što se fizičkih predispozicija tiče u odnosu na ono čemu teže Baksi. Ali baš zato što bi oko njega bilo četvorica dugajlija, to je i najbolja ekipa da nadoknadi Redikove nedostatke.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Ne mareći za defanzvni deo terena, Lejkersi će potpisati Redika. Biće to dinamična ekipa ofanzivno, ali će isto tako jako trpeti u defanzivi.

Podelite vest: