Predstavljanje slobodnih igrača: 34. Nikola Mirotić

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 34. Nikola Mirotić

Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 27.06.2019. Foto: FOX Sports Asia

34. Nikola Mirotić

15.2 poena, 7.4 skokova, 1.2 asistencije, 1 izgubljena lopta, šuterski proseci 44/37/85. Nastupa je za Nju Orleans Pelikanse i Milvoki Bakse u prethodnoj sezoni.

(FOTO: CBS Sports)

Interesovanje za Nikolu Mirotića raste iz dana u dan. Jednostavno, on predstavlja profil igrača koji je trenutno izuzetno tražen, tu takozvanu “streč četvorku”. Narodski rečeno, voli da opali trojku više nego ‘leba da jede, a timovi danas prosto vape za takvim visokim igračima. Izuzetan je na defanzivnom skoku, ali generalno igra u odbrani mu i nije baš za svaku pohvalu.

Nakon trejda iz Čikaga u Nju Orleans, pre godinu i po dana, i odigrane polusezone za Pelikanse, delovalo je da je pronašao pravu sredinu za sebe. To zaista i jeste bio slučaj, jako dobro je ušao i u prethodnu sezonu, imao neke impresivne partije, da bi onda postao kolateralna šteta u zahtevu Entonija Dejvisa da bude trejdovan. Ambicije i ciljevi tima iz Luizijane se preko noći menjaju i Španac iz Crne Gore biva poslat u Milvoki.

Period proveden u Baksima bio je izuzetno turbulentan za Mirotića, njegovi procenti šuta su drastično opali, ali je ipak uspeo da završi sezonu sa par vrlo dobrih partija u doigravanju. Imao je problema i sa povredom palca leve ruke pred kraj regularnog dela, pa je i to imalo uticaja na njegove igre.

Najbolji scenario za Mirotića:

Teško je i dalje predvideti šta bi to bilo najbolje za njega. Nema sumnje da će se naći neki tim koji će mu dati unosnu ponudu, pitanje je samo na koliko godina i šta je u ovom trenutku Mirotiću važnije, odnosno, da li je spreman da potpiše višegodišnji ugovor, ali za manja primanja. Da podsetimo, u februaru je napunio 28 godina.

Najbolji fit:

Filadelfija deluje kao najbolji fit za većinu igrača koje predstavljamo, ali to je najviše zbog toga što je njihov roster trenutno bukvalno prazan. Mada bi se Mirotić sigurno uklopio tamo i Siksersima je, po svaku cenu, neophodan još jedan šuter za tri poena, neko ko može konstantno da pogađa. Ekipa koja takođe pada na pamet je, na primer, Sakramento. Naročito ako se bude pitao Vlade Divac, koji ne sumnjamo da bi rado dodao Mirotića srpskoj koloniji u glavnom gradu Kalifornije, a i Nikola bi se u njihov stil igre sa dosta trčanja i šutiranja, navikao i uklopio već na prvom treningu, bez sumnje.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Ostanak u Milvokiju deluje kao sve manja opcija. Ukoliko žele da ga zadrže, Baksi će morati dobro da isprazne svoje džepove, a zna se da je njihov prioritet ovog leta novi ugovor Krisu Midltonu, koje će im poprilično osakatiti budžet. Koja je sledeća destinacija za Nikolu Mirotića, zaista je teško predvideti, ali jedno je sigurno, neko će dobro platiti za njegove usluge, pitanje je samo koliko i na koliko godina. Prethodne sezone je zaradio 12.5 miliona dolara, znači, očekujte značajno višu cifru od ove.

Podelite vest: