Predstavljanje slobodnih igrača: 35. Džabari Parker

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 35. Džabari Parker

Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 27.06.2019. Foto: Wiz of Awes

35. Džabari Parker

14.5 poena, 6.6 skokova, 2.4 asistencije, 2.4 izgubljene lopte, šuterski proseci 49/31/71. Prošle sezone igrao je za Čikago Bulse i Vašington Vizardse.

(FOTO: FOX Sports Asia)

Ovaj momak je neko za koga prosto ne može, a da vam ne bude žao, ili baš da ne zvuči to previše patetično, Parker je jednostavno baksuz.

Kako drugačije nazvati dosadašnju karijeru nekadašnjeg 2. pika sa drafta, jednog od najperspektivnijih igrača u toj klasi, nego baksuznom?

Dva puta je kidao ligamente istog kolena, prvi put u svojoj ruki sezoni. Nakon prvog, uspeo je da se odlično vrati, bio je lider Baksa, igrao na izuzetnom nivou, da bi, kada je možda igrao i najbolju košarku u svojoj karijeri, usledila i druga, identična teška povreda. Ovoga puta, povratak nije tekao baš po planiranom. Dosta oscilacija u igri, nesigurnost, pa i gubitak samopouzdanja, a i Milvoki više nije bio isti tim. Predvodila ih je nova mlada zvezda, Janis Adetokunbo, a Džabari je potpuno pao u drugi plan.

Priliku da oživi svoju karijeru i da praktično počne iznova, dobio je prošlog leta, u Čikagu, reklo bi se idealnoj sredini za njega da bude lider tima i nosilac igre, ali ta prilika nije dugo potrajala. Smena trenera, turbulencije u upravi, odluka da se maltene od samog starta sezone krene sa tankovanjem i Parker brzo gubi mesto u startnoj postavi, da bi kasnije i potpuno izgubio mesto u rotaciji tima. Trejdovan je u Vašington, u februaru ove godine i ulazeći sa klupe za Vizardse, na 25 mečeva je prosečno beležio 15 poena, 7.2 skoka i 2.7 asistencija.

Najbolji scenario za Parkera:

Činjenica je da je ovaj momak malo izgubio na eksplozivnosti i da su povrede ostavile traga, ali tek su mu 24 godine, ukoliko ga zdravlje konačno posluži, ima on još mnogo toga da pokaže. Njegova svestranost u napadu je ono što mu je najveći plus, od igranja na postu, dobrog šuta spolja do izuzetne kontrole lopte za nekoga sa tom visinom. Vizardsi su odbili opciju po kojoj bi mu platili još 20 miliona dolara za još jednu sezonu, međutim, govori se da obe strane već uveliko pregovaraju o novom, višegodišnjem ugovoru, koji sigurno neće biti za mnogo manju sumu, što je za Džabarija u ovom trenutku i najbolja, a i najrealnija opcija, ostanak u Vašingtonu.

Najbolji fit:

Ovako, na prvu loptu, na um padaju Bruklin i Filadelfija. Za oba tima će mnogo zavisiti šta će biti sa njihovim primarnim planovima, hoće li Netsi dovesti Durenta i Irvinga, odnosno, mogu li Siksersi da zadrže Tobajasa Herisa, pre svega. Ako im primarne metu iskliznu, eto možda prilike za Parkera.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Vašington ostaje favorit broj jedan da ponovo potpiše svog dosadašnjeg igrača, međutim, kao što smo napomenuli, Filadelfija deluje kao ekipa koja bi mogla da zagrize za Džabarija. Čak i u slučaju da Heris ostane u timu, Parker može igrati i na niskom krilu, a može biti i zamena za Tobajasa sa klupe.

Podelite vest: