Predstavljanje slobodnih igrača: 36. Džeremi Lemb

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 36. Džeremi Lemb

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.06.2019. Foto: Swarm and Sting

36. Džeremi Lemb

15.3 poena, 5.5 skokova, 2.2 asistencije, 1.1 ukradena, 1 izgubljena, šuterski proseci 44/35/89. Džeremi je bio igrač Šarlot Hornetsa.

(FOTO: Hoops Habit)

Iskreno rečeno ne mogu baš da zaključim kakvo je tržište za Lemba, bar ne što se “ozbiljnih” timova tiče. Nisam baš kupio celu “košgeter” priču, igrao je iza “All Stara” koji je bio voljan/željan pomoći, imao je svu slobodu u igri, a uspeo je u finišu čak da preseli sebe igrama na klupu. Hornetsi su kada se lomilo prednost davali Bejkonu, nesumnjivo talentovanom, ali i momku sa jako malo NBA iskustva.

Lemb je imao jako fine šuterske proseke, ne može se reći da je bio neefikasan. Ima odličnu gradju za beka. Nešto očigledno fali…

Moje lično mišljenje je da će svaki tim koji dugoročno da Lembu više od 13-14 miliona dolara dobiti preplaćenog igrača. Po svemu sudeći to će se desiti. Lemb će verovatno dobiti pomenuti ugovor od strane nekog od timova koji imaju prostora u budžetu, a nisu u poziciji da se takmiče za najviše domete i samim tim nemaju šanse za zvučnijim imenima od Lemba.

Najbolji scenario za Lemba:

Lemb ima već 26 godina i obezbedjiavanje budućnosti biće primarni cilj. Mogu da vidim nekoliko ekipa koje će ponuditi četvorogodišnji ugovor vredan oko 60 miliona dolara.

Najbolji fit:

Možda je sulud pisati o najboljem uklapanju, jer sam gotovo ubedjene da će Džeremi potpisati najunosniju ponudu, ali ekipa kao što su Hjuston Roketsi mi pada na pamet. Lemb očigledno nije dovoljno “željan” da preterano zapinje u napadu i verovatno bi bio kvalitetniji kao treća opcija u napadu. Hjustonu bi da odličnu dinamiku iza Hardena i Pola.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Čikago. Zašto Čikago? Pa zašto da ne? Kako da prodje leto, a da Bulsi ne naprave jedan strašno glup potez. U njihovom slučaju mogu čak da vidim i višu ponudu od gore navedene.

Podelite vest: