Predstavljanje slobodnih igrača: 37. Deren Kolison

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 37. Deren Kolison

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.06.2019. Foto: 8 Points 9 Seconds

37. Deren Kolison

11.2 poena, 6 asistencija, 3.1 skok, 1.4 ukradene, 1.6 izgubljenih, šuterski proseci 47/41/83. Kolison je nastupao za Indijana Pejserse.

(FOTO: Indy Cornrows)

Kolison je bio bitan šraf jedne od najboljih odbrana lige u prošloj sezoni. Velikog udela ima svakako Nejt Mekmilan i njegovi principi, ali Kolisonova odbrana pik en rola bila je stvar lepote.

Deren je pride odigrao izuzetno efikasnu sezonu, pogledajte samo šuterske proseke. Pritom bio jako kvalitetan u organizaciji igre i maksimalno se posvetio ekipi. U dobrom delu sezone Mekmilan se “ljutio” jer je bio i previše nesebičan i hteo da uspostavi protok lopte.

Plejmejkeri Kolisonove gradje obično se nalaze u ulozi rezervnog plejmejkera, a on je u najvećem delu karijere starter, što dovoljno govori o kvalitetu.

Najbolji scenario za Kolisona:

Zavisi sa koje strane ovo gledamo, želi li Kolison uspehe ili želi još novca? Idealan scenario ove sezone nije moguć, a čini se da Kolison neće pojuriti novac što je za svaku pohvalu. U ovom periodu karijere, momak koji nije zaradio u skladu sa brojem odigranih utakmica kao startni plejmejker u NBA ligi, neće pojuriti laku lovu već uspeh, svaka čast. Postoji obostrano interesovanje Derena i Los Andjeles Lejkersa. Lejkersi će prvo, naravno, pojuriti “max” igrače, ali nema sumnje da bi Kolison bio idealno rešenje iza Lebrona i Entonija Dejvisa. Po trenutnoj konstelaciji Jezerašima će biti preko potrebni momci koji dobro šutiraju za 3 poena i igraju odbranu. Kolison je izvanredan u oba navedena, plus jako nesebičan i neće zahtevati loptu preterano. Nešto što je jako bitno kada u ekipi imate dve velike zvezde. Upravo smo opisali i najbolji fit za Kolisona.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Kolison je navodno rekao svom agentu da nije zainteresovan za odlazak u ekipu u reizgradnji, kao što su Finiks Sansi koji su bili zainteresovani za njegove usluge. Možemo zaključiti da pare neće biti presudne, tako da Lejkersi postaju zaista solidna opcija. Indijana čini se otpada, Pejsersi će pokušati da u svoje redove dovedu Diandjela Rasela, tako da Lejkersi postaju realnost.

Podelite vest: