Predstavljanje slobodnih igrača: 38. Režon Rondo

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 38. Režon Rondo

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.06.2019.

38. Režon Rondo

9.2 poena, 8 asistencija, 5.3 skokova, 2.8 izgubljenih, 1.2 ukradene, šuterski proseci 41/36/64. Režon je prošle sezone bio član Los Andjeles Lejkersa.

(FOTO: Washington Post)

Mnogi se neće složiti što sam Ronda pozicionira ovako nisko, ali Režon je u većini slučajeva prošle sezone bio senka ozbiljnog igrača iz prošlosti. Konstantnost je kvalitet, a u igri nekadašnjeg “All Star” igrača konstantnosti nije bilo.

Činjenica da treneri moraju da gledaju u pasulj kada će Rondo hteti da odigra odbranu, pa da li će ljutnja uticati na njegovu igru pozitivno ili negativno, stvari su koje dodatno boje Rondovu sliku u crno.

Režon je na početku sezone pljunuo protivnika te zaradio suspenziju, uspeo je i da u sred utakmice napusti klupu svog tima i sedne na potpuno drugi kraj parketa. U poslednjih nekolio meseci Aleks Karuzo je bio značajno bolji igrač od njega. Dodatno, sve napredne statistike pokazuju da je Rondo prošle sezone bio jedan od najgorih defanzivaca lige.

Posle svega toga, pojavljuju se informacije da postoji obostrano interesovanje da se saradnja nastavi? Lejkersi moraju bolje.

Rondo je preskočio veliki broj igrača na mojoj listi samo na staru slavu i činjenicu da ako bude želeo, preko noći može da postane ponovo jedan od najboljih organizatora igre u ligi.

Najbolji scenario za Ronda: 

U najboljem scenariju uključen je i najbolji fit za Ronda. Novac neće biti primarni motiv, Režon je zaradio gotovo 100 miliona dolara u karijeri. Ako želi relevantnost, ako želi pravu priču, znate li kome treba dobar organizator igre? Mahnite Seltiksima. Zamislite taj scenario? Boston gotovo sigurno neće igrati veliku ulogu u odlučivanju šampiona naredne godine, ali će Braunu i Tejtumu svakako trebati neko ko će im pomoći da dosegnu nove visine. Pored svih problema, u poslednjih nekoliko godina Ronda prati priča da je izuzetno cenjen od strane mladjih igrača. Tako je bilo i prošle sezone u Lejkersima, godinu pre toga u Pelikanima, pogotovo u Bulsima. Keltima će žarko faliti ozbiljna organizacija igre. Ukoliko Deni ne odluči da glupo uleti u mediokritet banalno velikim ugovorom za nekoga ko neće Boston postaviti u situaciju da se bori za titulu naredne godine, Rondo bi mogao da bude vrhunsko prenosno rešenje.

Šta mi mislimo da će se desiti: 

Nažalost, lepe priče se retko ostvaruju. Po mom mišljenju Rondo će ostati u taboru Lejkersa. Kad Lebron nešto želi on to i dobije. Opekli su se prošle sezone i nisu stigli do plejofa, ove godine će slepo slušati mišljenje svog najboljeg igrača.

Podelite vest: