Predstavljanje slobodnih igrača: 39. Dvejn Dedmon

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 39. Dvejn Dedmon

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 27.06.2019. Foto: NBA.com

39. Dvejn Dedmon

10.8 poena, 7.5 skokova, 1.4 asistencije, 1.1 blokada, 1.1 ukradena, 1.3 izgubljene, proseci 49/38/81. Nastupao za Atlanta Hokse.

(FOTO: Loud Genius)

Jako interesantan igrač otkako je ušao u ligu kao član San Antonija. Dedmon je razvio jedan od najpreciznijih šuteva medju centrima. Pogotovo je ubitačan iz uglova.

Dedmonova dužina i mobilnost samo su još jedan od razloga što će dosadašnji igrač Atlante biti tražena roba.

Pre nekoliko dana Dedmon je izjavio da je zainteresovan da se vrati u tabor Hoksa, takodje postoje indikacije i da je Atlanta jako zainteresovana. Da li je ipak sve tako lako?

Postoje tri vrste drugorazrednih centara u NBA ligi – atlete koje dobro brane reket, četvorke koje su napravile tranziciju na peticu i šire teren šutem spolja, treći su hibridi. Dedmon je predvodnik hibrida.

Zek Lou je nedavno u svojoj emisiji izjavio da je Dedmon jedan od najtraženijih igrača na tržištu, na svim pozicijama, ali da to prolazi tiho zbog velikog broja zvezda.

Najbolji scenario za Dedmona: 

Dedmon ima već 29 godina i vreme je za naplatu. On je prototip igrača za kojim liga “plače”. Znatno je napredovao u šutu spolja i to je njegova najveća vrednost. Mislim da je Dvejn u poziciji da zahteva trogodišnji ugovor uz čak 15 miliona dolara godišnje.

Najbolji fit:

Ne radi preterano mnogo u napadu, njegova uloga je bila da raširi teren i to je ono što je radio. Znate li ko jako pati za širenjem terena? Rasel Vestbruk. Pomenuo sam već u jednoj od najava da Oklahoma pokušava da trejduje Adamsa. Ukoliko učine to, kao i dvojac Šruder / Roberson, otvoriće sebi prostor za kvalitetan dodatak dinamičnom duetu Džordž – Vestbruk. Dedmon bi bio idealan iza njih dvojice.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Timovi sa prostorom u budžetu će se apsolutno “pobiti” za Dedmona. Izuzetno je tražen i njegov najbolji scenario će se ostvariti ovog leta.

Podelite vest: