Predstavljanje slobodnih igrača: 41. Riki Rubio

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 41. Riki Rubio

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: FOX Sports Asia

41. Riki Rubio

12.7 poena, 6.1 asistencija, 3.6 skokova, 1.3 ukradene, 2.6 izgubljenih lopti, proseci 40/31/86. Rubio je prošlu sezonu odigrao u Solt Lejk Sitiju.

(FOTO: Sports Illustrated)

Kraj saradnje Juta Džeza i Riki Rubija. Čini se da su izvukli maksimum jedno od drugog, dalje nije moglo. Jutin nedostatak kvalitetnih šutera samo je dodatno izbacio Rikijeve mane na videlo.

Juta je nastavila dalje sa Majkom Konlijem, ali ni Španac neće ostati kratkih ruku.

Pojavile su se informacije da su Finiks Sansi, ekipa koja najduže u ligi kuburi sa organizacijom igre, izuzetno zainteresovani za Rubiove usluge.

Riki možda nije najbolji par sa Bukerom defanzivno, ali mlada zvezda tima nikada u karijeri nije igrala sa boljim plejmejkerom. Šta više, Rubio je znantno kvalitetniji od prvog sledećeg.

Opšta javnost zna često da zanemari važnost prave organizacije napada. Ali Rubio je tu jedan od najboljih. Nije veliki šuter, nije veliki defanzivac (upornost nije problem), ali njegova kreativnost u pravoj ekipi može doći do izražaja.

Najbolji scenario za Rubija:

Španac je u poziciji da od Sansa dobije solidan ugovor, u glavi mi je 2+1 ponuda sa timskom opcijom za treću sezonu. Rubio bi pomogao u razvijanju Bukera kao igrača, a Sansi ne bi bili predugo zarobljeni ugovorom kada budu u situaciji da napadnu ozbiljnije domete. Prostor u budžetu daje Sansima slobodu da Špancu ponude jači ugovor na manji broj godina, cifra od 15 miliona dolara zadovoljila bi obe strane čini se.

Najbolji fit:

Da li bi Rubio bio nadogradnja na Di Džej Augustina u Orlandovom slučaju? Čini se da ne, jer bi bio stavljen u gotovo identičnu situaciju kao u Juti. Mora bi da pogadja spolja, a Augustin je tu kvalitetnija opcija. Vašington je ekipa koja bi bila po meri. Vizardsi imaju odličnog poentera u Bredliju Bilu, očekivanja neće biti previsoka, Rubio bi mogao da oduševlja navijače lucidnim potezima kao u prvim sezonama u ligi.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Po svemu sudeći Rubiov najbolji scenario će se i ostvariti. Iako Buker lobira za Diandjela, uprava Sansa zagrizla je za Rikija kao bolju soluciju u ovom trenutku. Imam osećaj da je ovo i jedan od prelazak koji će brzo biti dogovoren.

Podelite vest: