Predstavljanje slobodnih igrača: 42. Diandre Džordan

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 42. Diandre Džordan

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: Daily Knicks

42. Diandre Džordan

11 poena, 13.1 skok, 2.3 asistencije, 1.1 blokada, 2.2 izgubljene uz 64% iz igre i 71% sa linije slobodnih bacanja. Prošlu sezonu počeo u Dalasu, a završio je u Njujorku.

(FOTO: New York Post)

Strašno zanimljive igre igraju se sa Diandre Džordanom trenutno. Jedan od njegovih najboljih prijatelja u ligi je Kevin Durent, koji je naravno, takodje, slobodan igrač. Kako bi se dodvorili najboljem igraču planete, Njujork Niksi i Bruklin Netsi navodno su spremni da u svoje redove vrate/dovedu skočnog centra.

Iako pomenuta skočnost opada, nije prijateljstvo sa superstarom jedini “kvalitet” Džordana. Diandreov najveći problem je baš primetni pad u želji i zalaganju. Ni blizu onog nivoa defanzivno koji ga je krasio u dresu Klipersa. Može li igranje u timu koji će se boriti za značajnije domete probuditi staru strast u ovom momku?

Džordan je bio noćna mora protivnika na preuzimanju, zaista nema razloga da tako ponovo ne bude. Nema Diandre 35 godina, tek mu je 30. Još uvek je u punoj snazi.

Strašan napredak što se slobodnih bacanja tiče verovatno je pokazatelj da Diandre još uvek želi. Nikada nije šutirao ni preko 60% u karijeri, a u protekloj sezoni je igrajući za Dalas i Njujork išao na 71%.

Najbolji scenario za Diandrea:

Mislim da je neka veća naplata prosto nerealna za Diandrea, iz jednostavno razloga – značajno je opao defanzivno prošle sezone. Najbolji scenario bio bi povratak u staru formu igrajući za tim koji će nositi težinu sledeće sezone. Najviše bi mogao doći do izražaja u nekom od timova Istoka, kojim će trebati snažno telo da stopira Džoela Embida.

Najbolji fit: 

Po svemu sudeći i svemu navedenom u prošlom pasusu, Bruklin Netsi će biti idealan fit. Veliki favoriti za potpis dua Kajri – Durent, Netsima će faliti samo neko ko može da uspori Kamerunca. Diandre u punoj snazi bio bi značajna nadogradnja na talentovanog Alena.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Diandre sigurno neće doći do naplate, stoga očekujemo da se što bolje pozicionira za sledeće leto. Još uvek neće biti “mator”, sledećeg leta imaće 31. godinu i u slučaju dobre sezone mogao bi da zahteva snažan trogodišnji ugovor. Kako bi zauzeo pol poziciju moraće da bude u očima javnosti što više, gde bolje nego u timu koji će imati još dve zvezde pride?

Podelite vest: