Predstavljanje slobodnih igrača: 46. Džamajkl Grin

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 46. Džamajkl Grin

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: USA Today

46. Džamajkl Grin

9.4 poena, 6.3 skokova, 1.3 izgubljene lopte, uz šuterske proseke 48/40/79. Nastupao je za Memfis Grizlise i Los Andjeles Kliperse.

(FOTO: Boston Sports Journal)

Duge ruke, izuzetna čvrstina i sve bolji šut spolja – glavni aduti Džamajkla Grina, ali i cenjene vrline širom NBA lige.

Grin je igrač koji zbog navedenih karakteristika može da brani više pozicija, a ta polivalentnost je nešto čemu liga stremi.

Tokom sezone je nakon gotovo 5 godina trejdovan iz Memfisa. Završio je sezonu kao član možda i najvoljenije NBA ekipe protekle godine, Los Andjeles Klipersa.

Iako u smanjenoj ulozi u odnosu na godinu dana pre, Grin je pružio odlične partije u belom dresu. Pre svega utvrdio status jako solidnog šutera spolja, sa preko 41% van linije za 3 poena. Uzorak nije preveliki, ali dovoljan da iskaže Grinov napredak.

Kao i u slučaju velikog broj kvalitetnih slobodnih igrača, Grin ima tu nesreću da mu ugovor ističe istog leta kao i gomili istinskih zvezda lige. Tako da će u julu najverovatnije birati situaciju u kojoj može dodatno da prezentuje svoje kvalitete pred naredno leto.

Najbolji scenario za Grina:

Džamajkl ovog leta neće dobiti veliki novac, niti dugoročan ugovor, bar po našem mišljenju. Bar ne dovoljan da se obezbedi, tako da mu najbolja situacija, kao i tim koji je uvek u žiži trebaju biti fokus razmišljanja. Lejkersi momentalno padaju na pamet. Lebronu i Dejvisu će trebati “suplement” igrači, a Grin bi dobio mesto na najsjajnijoj pozornici. Jezeraši bi verovatno mogli da ponude samo veteranski minimum, ali Grin bi to trebao da prihvati.

Najbolji fit:

Kao i u slučaju Redžija Buloka – kada imate igrača čija igra odgovara smeru u kom se liga kreće, taj igrač će odgovarati svakom timu. Pitanje za Džamajkla jedino jeste minutaža i gde će dobiti najviše prostora da iskaže svoje kvalitete. Iz glave, u ovom trenutku, čini mi se da se Minesota izdvaja kao odlično rešenje. Šarića su poslali u Finiks, Taž Gibson je slobodan igrač, Minesota ima rupu na poziciji krilnog centra.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Kako većina igrača voli siguran novac, pre nego da se kocka na sebe, ne verujem da će Grin pristati na minimum koji smo pominjali u soluciji sa Lejkersima. Verujem da i na ovako teškom tržištu uz odredjene izuzetke može doći do cifre od 5, 6 miliona dolara godišnje.

Podelite vest: