Predstavljanje slobodnih igrača: 48. Kentavijus Kaldvel Poup

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 48. Kentavijus Kaldvel Poup

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: Lake Show Life

48. Kentavijus Kaldvel Poup

11.4 poena, 2.9 skokova, 1.3 asistencije, uz šuterske proseke 43/35/87. Nastupao je za Los Andjeles Lejkerse.

(FOTO: LA Sports Hub)

Sećate li se perioda u kojem je KCP zahtevao od Detroita maksimalni ugovor, a Pistonsi su poslednji čas odlučili da odustanu? E, pa taj period je iza nas.

Kaldvel Poup je u najbolju ruku sposoban šuter, što je jako često proteklih sezona moglo da se pretvori u nepouzdanog. I ovih 35% za tri poena mi se čini visoko za njega.

Vrednost Kentavijusa dolazi na defanzivnoj strani terena, mada je i u tom slučaju znatno opao. Njegova vrednost, kao i svih jednodimenzionalnih defanzivaca, opada. Ali isto tako i njegove predstave ne daju previše nade, pre svega zbog nedostatka želje i žustrine koja ga je krasila.

Tim koji bude potegao obarač i pojurio KCP nadaće se da ima šta je potrebno da u ovom momku probudi nekadašnji žar. Da probudi momka o kojem su protivnički najbolji napadači razmišljali dan pre medjusobnog duela.

Pojavile su se informacije da su Lejkersi zainteresovani da ga vrate u svoje redove, uz platu koja ne bi opteretila budžet.

Najbolji scenario: 

Nećemo govoriti o novcu ovoga puta, jer je KCP neko ko čini mi se pre svega želi priznanje više od naplate u ovom trenutku. Žudeo je za prostorom u Detroitu, istom se nadao u Lejkersima, a do toga bi konačno mogao da dodje, gde drugo nego u Golden Stejt Voriorsima. Bilo je očigledno pri kraju finala koliko će Ratnicima biti potrebna oružja, a KCP bi svakako mogao biti kvalitetnije rešenje u trenutnom sastavu. Upitno je koliko će Voriorsi moći da ponude s obzirom na skučen budžet, ali mislim da će Kentavijus prihvatiti sve kako bi karijeru vratio na staze uspeha, a najbolje mesto za to jeste pod najsjajnijim reflektorima u ligi.

Golden Stejt Voriorsi su ujedno i najbolji fit, kao i ono što mi mislimo da će se desiti u slučaju KCP. Koristeći trejd izuzetak ponudiće mu dovoljno kako bi ga privoleli da bude deo tima u sezoni u kojoj će otvoriti novu dvoranu.

Podelite vest: