Predstavljanje slobodnih igrača: 50. Rodni Hud

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 50. Rodni Hud

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: Rip City Project

50. Rodni Hud

11.2 poena, 2.2 skoka, 1.8 asistencija uz 44/36/88 šuterske proseke, igrajući za Klivlend Kavalirse i Portland Trejl Blejzerse.

(FOTO: NBC Sports Northwest)

Kavsi su obasipani hvalospevima kada su u toku prošle sezone iz Jute trejdom doveli Rodnija Huda. Igrači u ligi su anketom izabrali Huda za košarkaša koji ima najveće šanse da “eksplodira” a da se od njega to ne očekuje. Nisu Kavsi dočekali tu eksploziju.

Hud je u toku ove sezone razmenom stigao u Oregon. Mučio se tokom regularne sezone, isto je krenuo i plejof. Dejm je imao glavnu reč protiv Oklahome, ali je Hud u seriji protiv Denvera, sve do povrede kolena, bio možda i drugi najbolji igrač tima, posle Mekoluma.

Jedna serija ipak nije dovoljna da mi promeni mišljenje o Rodniju Hudu. Momak koji je imao sve potrebno da postane vanserijski napadač ostao je čist prosek. Uzima nerezonske šuteve, redovno iz dobre situacije za šut sam sebe stavlja u lošiju. O defanzivnom delu terena ne treba puno trošiti reči, ne bi se Juta tako lako odrekla preko potrebnog ofanzivnog talenta da se u odbrani barem trudio.

Najbolji scenario za Huda:

Svakako ne može da se nada dugoročnom unosnom ugovoru, tako da mu preostaje da čeka neki od timova koji izvisi za veliku zvezdu, pa sa velikom rupom u budžetu možda ponudi veći novac za jednogodišnji ugovor.

Najbolji fit: 

Hudov stil igre najviše odgovara Hjuston Roketsima. Rakete će tokom leta čini se napraviti reformu tima. Čak i da ona ne uključuje Krisa Pola, ostali značajni igrači će moguće biti pomereni. Ukoliko ne uspeju sa Batlerom, koji im je glavna meta, Hjuston će svakako pokušati da sa boljim strelcima popuni ekipu. Analitika Darila Morija značajno bi unapredila Hudovu efikasnost.

Šta mi mislimo da će se desiti: 

Nezadovoljan ponudama, Hud će odugovlačiti sa odlukom i doneti je tek negde krajem jula, kada će potpisati jednogodišnji ugovor vredan oko 5 miliona dolara. Golden Stejt pada na pamet.

 

Podelite vest: