Predstavljanje slobodnih igrača: 7. Diandjelo Rasel

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 7. Diandjelo Rasel

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2019. Foto: The Big Lead

7. Diandjelo Rasel

21.1 poen, 7 asistencija, 3.9 skokova, 1.2 ukradene, 3.1 izgubljenih lopti, proseci 43/37/78. Diandjelo Rasel je nastupao za Bruklin Netse.

(FOTO: NetsDaily)

Neizvesnosti – dobro nam došla ponovo.

Kajri će najverovatnije u Bruklin, te novopečeni “All Star” koji izlazi iz svoje najbolje sezone u karijieri postaje slobodan u izboru nove sredine.

Rasel je oduševio u prošloj sezoni svojom lucidnošću i nekim nestvarnim šuterskim partijama, a timovi koji ga “jure” pucaju i na činjenicu da to nije sve, Diandjelo ima tek 23 godine. Mnogi igrači na skoro završenom draftu su stariji od njega.

Zainteresovnih timova je možda više nego li u slučaju bilo kog drugog igrača, pominju se Finiks (naravno), Lejkersi (takodje naravno) ali i timovi kao što su Minesota, Orlando, Indijana. Pitanje je samo, ko će više da plati?

Najbolji scenario finansijski: 

Ovo će zaista varirati, na moje iznenadjenje nema timova koji su spremni da Diandjelu ponude maksimalni ugovor, ko je sve u priči za isti, Rasel bi morao da se nadje u toj kategoriji. Možda najrealniju visoku ponudu može dobiti od Finiks Sansa. Pitanje je da li će Sansi, koji iz nekog razloga oklevaju, biti u boljoj prilici da dovedu kvalitetnog igrača tokom prelaznog roka narednih godina.

Najbolji fit:

Pitanje je da li će imati dovoljno novca da ovo izvedu, ali dovodjenje Diandjela Rasela lansiralo bi Orlando Medžik ka vrhu konferencije. Jedina “rupa” u timu jeste pozicija plejmejkera. Dok Di Džej Augustin obavlja odličan posao, iznad očekivanog, nije on startni plejmejker tima koji će se boriti za najviše domete. Orlando je dovoljno kvalitetan defanzivno da pokrije Rasela, koji je napravio značajn iskorak na tom polju pod oštrom rukom Kenija Etkinsona. S druge strane, Diandjelo bi doneo kreativnost kakvu malo igrača u ligi poseduje.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Uprava Sansa će posustati pod pritiskom mlade zvezde tima, Devina Bukera, da u sastav dovedu jednog od njegovih najvećih prijatelja. Sansi će poslati ponudu koju Rasel neće moći da odbije.

Podelite vest: