Predstavljanje slobodnih igrača: 9. Al Horford

Slobodni igrači

Predstavljanje slobodnih igrača: 9. Al Horford

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 30.06.2019. Foto: Hoops Habit

9. Al Horford

13.6 poena, 6.7 skokova, 4.2 asistencije, 1.3 blokade, 1.5 izgubljenih, proseci 54/36/82. Al je nastupao za Boston Seltikse.

(FOTO: The Boston Globe)

Fenomenalni centar je velika želja nekoliko timova, razlog je prost – ne postoji mnogo ovoliko kvalitetnih centara koji u svakom trenutku stavljaju tim ispred sebe. Liderstvo i ljudski kvaliteti su nešto što Horforda izdvaja iz grupe već godinama.

Iako ima već 33 godine, Al će potpisati najmanje četvorogodišnji ugovor sa nekim od timova, a veruje se da će zaraditi preko 100 miliona dolara. Ono što je za sada poznato, timovi koji su pokazali interesovanje su Klipersi, Sakramento, Dalas. Ne postoji tim koji ne bi želeo Horforda u svom taboru, pitanje je samo koliko su spremni da izdvoje.

Najbolji scenario finansijski:

Verovatno Sakramento Kingsi. Pominju se i Klipersi sa dobrom ponudom, u slučaju dolaska Lenarda. Ali Kingsi su spremni da ponude severno od 100 miliona dolara. Neki veruju čak i preko 110. Al će teško dobiti bolju ponudu.

Najbolji fit: 

Nema ekipe u koju se Horford ne bi uklopio, ali idemo ponovo sa Kingsima. Sakramentu je neophodan veteran i lider, kao i ozbiljno prisustvo unutar reketa – Horford popunjava sve potrebno. Ne moramo da pominjemo ni nadogradnju na Vili Koli Stajna, a posebno primetno biće u šutu spolja. Horfordova veština u tom segmentu daće dodatni prostor prebrzom Dieronu Foksu u reketu protivnika.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Vlade će staviti poslednji pečat na reizgradnju tima započetu pre nekoliko godina. Kingsi će ove godine biti ozbiljni kandidati za visok plasman na Zapadu ukoliko uspeju da privole Horforda, što će se po našem mišljenju i desiti.

Podelite vest: