Rasel se vraća “kući”?

Brooklyn Nets LA Lakers Slobodni igrači

Rasel se vraća “kući”?

Brooklyn Nets LA Lakers Slobodni igrači
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 26.06.2019. Foto: sports.yahoo.com

Posle dve sezone u Bruklinu Dianđelo Rasel bi mogao ponovo da obuče dres Los Anđeles Lejkersa, franšize koja ga je draftovala.

(FOTO: clutchpoints.com)

Posle Kembe Vokera i Kajrija Irvinga, na red da se poveže sa Lejkersima došao i je bivši igrač ove franšize – Dianđelo Rasel. Plejmejker Bruklina je ograničeno slobodan agent, ali postoji scenario za koji navijaju iz organizacije Lejkersa, a preneo ga je Adrijan Vojnarovski.

Naime, Jezeraši “navijaju” da Kajri Irving ode u Bruklin, kako bi iz ove organizacije učinili Rasela neograničeno slobodnim agentom i tada bi vrata bila otvorena za povratak igrača u Holivud.

Draftovan 2015. od strane Lejkersa kao 2. pik, Dianđelo Rasel je prve dve sezone proveo u zlatno-ljubičastom dresu. Trejdovan je 2017. u Bruklin Netse, pod izgovorom da nije vođa na terenu.

(FOTO: ocregister.com)

Potpuno je sazreo u Netsima, gde je pokazao sve svoje sposobnosti, a kao kruna napornog rada stigao je i prvi ol-star nastup prethodne sezone, koja je bila sjajna za ovog igrača.

Rasel je beležio najbolje brojke u svojoj karijeri: 21.1 poena, 7 asistencija i 3.9 skokova po utakmici, za 30.1 minut prosečno proveden na parketu. Uspeo je da predvodi ekipu Bruklina do plej-ofa, gde su zaustavljeni od Filadelfije u prvoj rundi posle 5 utakmica.

Ukoliko se scenario završi srećnim krajem, Rasel bi sa Entonijem Dejvisom i Lebronom činio veliku trojku Lejkersa, koja bi u tom slučaju verovatno bila i kandidat broj 1 za osvajanje Zapada, a možda i šampionske titule.

Podelite vest: