Rozir: “Želim samo da igram, ne zanima me gde”

Boston Celtics Slobodni igrači

Rozir: “Želim samo da igram, ne zanima me gde”

Boston Celtics Slobodni igrači
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 15.05.2019. Foto: foxsportsasia.com

Plejmejker Boston Seltiksa Teri Rozir bio je gost na ESPN-u, gde je u dve različite emisije govorio o svojoj budućnosti, Kajriju Irvingu, ali i drugim temama.

(FOTO: heavy.com)

U emisiji “Get Up” Rozir je pričao sa voditeljem Majkom Grinbergom, a bio je prilično otvoren po pitanju svoje budućnosti:

“Samo želim da igram. Ne zanima me gde. Seltiksi su jedina organizacija za koju sam do sada igrao i sviđa mi se u Bostonu. To je temelj svega.”

Rozir će postati ograničeno slobodan agent 1. jula, a na pitanje šta očekuje da se dogodi ovog leta, bio je jasan u svom odgovoru:

“Očekujem da dobijem šansu, bilo u Seltiksima ili negde drugde. Mogu da se uklopim gde god da dobijem priliku.”

Posle gostovanja Majku Grinbergu, Rozir se pojavio i u emisiji “First Take” gde je izneo još zanimljivih stvari.

Na pitanje da li bi ostao u Bostonu, da ovosezonski roster ostane netaknut, Rozir je rekao:

“Ne, mislim da bih morao da odem. Žrtvovao sam mnogo ove godine, rekao sam šta sam rekao posle sezone, i svi znamo da nemam nameru da ulazim u to ponovo.”

Posle prošlogodišnje povrede Kajrija Irvinga, Rozir je zauzeo mesto u startnoj petorci Seltiksa. Beležio je najbolje brojke u svojoj karijeri, a bio je starter na svim plej-of utakmicama Bostona, uključujući, naravno, i finale Istočne konferencije.

Rozirova uloga se pored oporavljenog Irvinga smanjila, a teško je biti izmena nekome ako ste se već pokazali kao sjajan starter.

“Bilo ko da je bio u mojoj koži, da startuje i da tako počinje čak i sedmu utakmicu finala Istoka, a da se ove sezone vrati i odigra sezonu kao što je bila ova, mislim da bi rekao da je to teško.”

“Od početka smo imali visoke ciljeve. Sezona je od starta krenula nizbrdo. Nismo igrali kako smo želeli. Nismo prenosili plan utakmice na parket. Morali smo da promenimo startnu petorku ali stvari nisu izgledale dobro.”

“Žrtvovao sam se najviše od svih. Nisam bio svoj cele sezone. Očigledno je da sam bio u senci nekih igrača. Lopta je bila u rukama Kajrija ili Gordona, a ja sam se osećao zapostavljenim.”

(FOTO: yardbarker.com)

“Pre nego što smo uopšte počeli, sve je izgledalo dobro. Bio sam pozitivan, mislio sam da će sve uspeti, ali od trenutka kada je Kajri izjavio da će ostati, ukoliko bi se to zaista desilo, stvari bi se promenile za mene. Video sam kako me ljudi tretiraju, osećao sam se kao da me potcenjuju. Morao sam da se prilaogdim. Pričao sam sa Bredom i saigračima mnogo puta. Ali niko nije mogao ništa da uradi” bio je iskren plejmejker Seltiksa.

Budućnost Kajrija Irvinga u Bostonu posle rane eliminacije Seltiksa iz plej-ofa ne deluje više kao realna opcija. Velike su šanse da će startni plej ekipe svoje talente odneti negde drugde, a da li će to biti šansa za Rozira da konačno dobije ulogu koju misli da zaslužuje – videćemo.

 

Podelite vest: