Slobodni igrači: 10 najboljih plejmejkera

Slobodni igrači

Slobodni igrači: 10 najboljih plejmejkera

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2024. Foto: Britannica

Kao i svake godine, tržište slobodnih igrača otvara se 1. jula. Nije u pitanju klasa koja će oduševiti veliki broj ljudi, ali će, kao i uvek, ovo biti veoma zanimljivo doba godine.

Za danas smo vam spremili listu 10 najboljih organizatora igre, među igračima koji za par dana postaju slobodni u izboru nove sredine.

Odmah da kažemo da se na listi neće naći najbolji, Tajris Meksi, jer praktično ne postoji šansa da on ne bude igrač Filadelfije i sledeće sezone, već Siksersi čekaju sa potpisom novog ugovora jer će im tako ostati mnogo više prostora u budžetu za pojačanja koja dolaze sa strane.

Dva zanimljiva igrača, koji bi verovatno našli mesto na listi imaju opcije timova “prikačene” uz svoje ugovore i još uvek nisu zvanično slobodni igrači, Hoze Alvarado i Dalano Banton. U oba slučaja očekujemo da Nju Orleans, odnosno Portland, iskoriste svoje opcije da ih zadrže u sastavima.

Još dva košarkaša su se prvobitno našla na listi, to su Imanuel Kvikli i Dianđelo Rasel. U međuvremenu, Kvikli je dogovorio petogodišnji ugovor sa Torontom vredan čak 175 miliona dolara. Rasel je sa druge strane iskoristio opciju da produži ugovor sa Lejkersima i ostane u Los Anđelesu još godinu dana.

Podelite vest: