Slobodni igrači: 10 najboljih plejmejkera

Slobodni igrači

Slobodni igrači: 10 najboljih plejmejkera

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2024. Foto: Britannica

5. mesto

Kajl Lauri

Stari lisac, Kajl Lauri, pristojna rola u Filadelfiji je iza njega. Naravno da nije on na nivou iz svojih najboljih godina, pogotovo one potere za titulom u Torontu. Napravio je, međutim, dosta dobrih stvari za Sikserse od dolaska kod “svog” trenera, Nika Nursa. Definicija “namazanog” igrača, koji nikada nije bio veliki šuter, ali kao i tokom čitave karijere, tako je i prošle sezone pogađao u jako pristojnim trenerima.

Jedan je od igrača koji znaju kako se pobeđuje, daju sve od sebe da do tih pobeda i dođu, žrtvuje svoju ličnu statistiku zarad tima, a to je nešto što svaki trener zna da ceni. Jedan od tih trenera je izgleda i Tajron Lu. Kako informisani novinari u okruženju Klipersa navode, Lu bi voleo da Lauri popuni tu poziciju rezervnog plejmejkera, ukoliko Vestbruk napusti tim.

Rasel je svakako, pogotovo u ovom trenutku atletski značajno moćniji, ali Lauri je kvalitetniji defanzivac i nemerljivo bolji šuter. Ipak, naša očekivanja su da će Kajl odabrati situaciju koja mu je poznata i ostati u Filadelfiji.

Podelite vest: