Slobodni igrači: 10 najboljih plejmejkera

Slobodni igrači

Slobodni igrači: 10 najboljih plejmejkera

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2024. Foto: Britannica

4. mesto

Markel Fulc

Nekadašnji prvi pik koji je nakon misteriozno povrede ramena prosto zaboravio da šutira, pa iako nikada neće uspeti da nadomesti taj nedostatak u svojoj igri mislim da se radi o jako produktivnom igraču.

Fulc je postao ozbiljan defanzivac, nakon što su počele da ga zaobilaze povrede, a ofanzivno i dalje ima taj deo “drive & kick” igre u sebi, dovoljno da pokrene ekipu, kako ne bi trpela kada je on na parketu. Ta probojnost, duge ruke, odlična defanziva, ali i mladost u poređenju sa većinom momaka sa liste razlog je što sam Fulc stavio na visoku poziciju.

Jedna razlika, u odnosu na većinu igrača sa liste, ne očekujem da će Fulc ostati član Orlando Medžika. Tim sa Floride ima ozbiljnih problema sa širinom terena u napadu, a Fulc u toj kategoriji može samo da škodi. Siguran sam da će naći novi tim, ali kažem, verujem da to neće biti Orlando.

Previđamo da će potpisani ugovor ipak biti tek na nekih 5 miliona dolara godišnje, koliko ove sezone iznosi izuzetak za “platiše”, odnosno timove koji su već prekoračili budžet i plaćaju porez na luksuz.

Podelite vest: