Sve veće interesovanje za Rasela, hoće li Netsi uspeti da ga zadrže?

Brooklyn Nets Slobodni igrači

Sve veće interesovanje za Rasela, hoće li Netsi uspeti da ga zadrže?

Brooklyn Nets Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 04.06.2019. Foto: nba.com

Po svemu sudeći, biće ovo izuzetno burno i zanimljivo leto, kada su u pitanju slobodni igrači i njihove budućnosti u NBA ligi, a iedan od momaka koji će sigurno izazvati puno pažnje je i Dianđelo Rasel.

Najbolji igrač Bruklina u protekloj sezoni će za nepunih mesec dana postati ograničeni slobodan agent, što znači da će Netsi, ukoliko žele da ga zadrže u svojim redovima morati da izjednače svaku ponudu s kojom neki od timova bude izašao pred mladog igrača. Da nevolja po Netse bude još veća, takozvana “kvalifikaciona” ponuda iznosi svega nešto više od 9 miliona dolara po sezoni, što će bez ikakve sumnje većina timova nadmašiti, verovatno i više nego dvostruko!

(Foto: Jim McIsaac/amny.com)

U Bruklinu sigurno imaju veliku želju da zadrže svog novopečenog All-Star igrača, međutim, problem bi mogle da predstavljaju ambicije tima da dovedu makar jednu, a vrlo verovatno i dve velike zvezde u ovom prelaznom periodu, a to neće biti ni malo jeftino. S toga se i postavlja pitanje hoće li Netsi moći da izjednače sve ponude koje Rasel bude dobio od drugih timova i da li će onda uspeti u nameri da ostvare sve svoje zacrtane ciljeve za ovo leto.

Do sada je već nekoliko timova pokazalo veliko interesovanje, a deluje da su najozbiljniji kandidati Indijana, Juta, Orlando i Minesota. Svi ovi timovi imaju jasne ciljeve i više nego dobre razloge za dovođenje Rasela – Pejsersi ostaju bez Kolisona, Džezeri bez Rubija, Medžik muku muči sa pozicijom pleja godinama već, dok Vulfsi imaju Džefa Tiga koji ulazi u poslednju godinu ugovora, a ulazi već i u pozne igračke godine. Imaju i dovoljno prostora u budžetima, što je takođe vrlo važno.

Ono što bi svi oni mogli da iskoriste je brzina, da ne upotrebimo baš izraz “prepad”, ali upravo to je verovatno i pravi izraz. Naime, ukoliko svi krenu u napad na Dianđela od prvog dana prelaznog perioda, Netsi neće imati previše vremena za kalkulisanje i moraće da izjednače sve te ponude, a to bi sasvim sigurno imalo uticaja na dovođenje te već pominjane dve velike zvezde.

Ipak, postavlja se pitanje da li su u Bruklinu spremni da do kraja rizikuju i da sav svoj fokus usmere na Durenta, Irvinga, Batlera i ostale slobodne igrače, a samim tim i izgube Rasela?

Bivši igrač Lejkersa je imao ubedljivo najuspešniju sezonu u dosadašnjoj karijeri. Bio je najbolji igrač Bruklina koji je predvodio do plasmana u plej-of, prvi put nakon četiri godine i prosečno je beležio 21.1 poen, 7 asistencija i 3.9 skokova po utakmici.

Podelite vest: