Sve više timova zainteresovano za Tobajasa Herisa

Philadelphia 76ers Slobodni igrači

Sve više timova zainteresovano za Tobajasa Herisa

Philadelphia 76ers Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 22.05.2019. Foto: hoopshype.com

Još uvek aktuelni igrač Filadelfije, Tobajas Heris, biće ovoga leta na slatkim mukama, s obzirom da će moći da bira gde će nastupati narednih godina, a to će moći i debelo da unovči.

On će 1. jula postati slobodan igrač i, iako i dalje postoji mogućnost da ostane u Filadelfiji, spekuliše se da su veće šanse da Heris ipak promeni sredinu. Generalni menadžer Siksersa, Elton Brend, je u više navrata izjavljivao kako će pokušati svim silama da ponovo potpišu i Džimija Batlera i Tobajasa Herisa, kako bi sačuvali ovaj tim na okupu, međutim, to bi najverovatnije značilo da bi obojici morali da ponude maksimalne ugovore. Batler je već izjavio da očekuje tako nešto, a logično bi bilo da takav zahtev iznese i Heris, pošto je već postalo izvesno da ako mu u Fili ne ponude “max” ugovor, neki drugi tim u ligi sigurno hoće.

(Foto: Fox Sports Asia)

Trenutno se kao najozbiljniji kandidati za njegov potpis pominju Sakramento, Bruklin, Dalas, Indijana i Juta i svaki od ovih timova ima prostora u svom seleri kepu da Tobajasu ponudi maksimalan ugovor koji bi bio na 4 godine i iznosio 141 milion dolara. Ukoliko žele da ga zadrže u svojim redovima, Siksersi bi morali da mu ponude “max” ugovor na 5 godina, koji bi mu doneo 188 miliona zelenih novčanica.

(Foto: Elsa/Getty Images)

Tobajas Heris je odigrao možda i svoju najbolju sezonu u karijeru, pa i ne čudi veliko interesovanje za njegove usluge i takav profil igrača bi odgovarao velikoj većini timova u današnjoj NBA ligi i sa današnjim stilom igre.

Računajući i prvi deo sezone koji je proveo u Los Anđelesu, bivši košarkaš Baksa, Medžika, Pistonsa i Klipersa je prosečno po meču beležio 20 poena i 7.9 skokova, uz vrlo dobrih 48.7% u šutu iz igre, kao i 39.7% za tri poena. Za Sikserse je nastupao i u ovogodišnjem doigravanju i na 12 utakmica je beležio 15.5 poena, 9.2 skokova i 4 asistencije u proseku.

Podelite vest: