Toni Parker nije siguran da li će se vraćati u Šarlot

Charlotte Hornets Slobodni igrači

Toni Parker nije siguran da li će se vraćati u Šarlot

Charlotte Hornets Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 12.04.2019. Foto: sportingnews.com

Toni Parker, legendarni plej Sparsa, koji sada nastupa za Hornetse izjavio je da nije siguran da li će i sledeće sezone igrati za ovaj tim.

“Trenutne šanse su 50:50, ali da budem iskren do kraja, ne želim da se vraćam u tim koji planira da krene ispočetka, da stvara novu i mladu ekipu. Želim da igram za nekog ko će imati veće ambicije i za tim koji će makar učestvovati u borbi za plej-of.” – rekao je Parker.

On je dodao i da dosta toga zavisi i od odluke Kembe Vokera, koji je nedavno takođe izjavio da nije siguran oko svoje budućnosti u Šarlotu, kao i da u potpunosti razume razmišljanje najboljeg igrača ovog tima.

“Znate, sve je to povezano, znaju to ovde i u upravi kluba. Ako Kemba želi da ostane, sigurno je da će se pokušati sa pravljenjem tima koji može makar da se bori za doigravanje, ako ne, onda će se verovatno krenuti sa ‘reizgradnjom’. Velika odluka je pred njim i ja to razumem, zaista. Da li želi da se bori za prsten, ili makar da ima šansu da izbori plej-of, a možda će i ostati ovde, sve je na njemu, ali verujem da će doneti pravu odluku.”

(Foto: Streeter Lecka/Getty Images)

U upravi Hornetsa su više puta isticali da žele da zadrže Francuza i sledeće sezone. Uz košarkaške kvalitete koje i dalje poseduje, iako je već u poznijim igračkim godinama, u Šarlotu veruju da Parker može biti pravi mentor njihovim mlađim igračima, kao što je ove godine bio Grahamu i Monku.

Toniju Parkeru je ovo bila prva sezona u NBA ligi koju nije odigrao za Sparse i, verovali ili ne, prva sezona u kojoj će propustiti plej-of. Imao je 17 uzastopnih sezona igranja u doigravanju i to je 3. najduži niz u istoriji lige.

Podelite vest: