U Filadelfiji spremni da Batleru ponude “max” ugovor?

Philadelphia 76ers Slobodni igrači

U Filadelfiji spremni da Batleru ponude “max” ugovor?

Philadelphia 76ers Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 02.06.2019. Foto: USA Today

Velike su šanse da Džimi Batler ostane član Seventisiksersa i u narednom periodu, tako bar tvrde dobro obavešteni izvori sa ESPN-a, pre svih, pouzdani dopisnik Brajan Vindhorst.

On se pozvao na informacije koje je dobio od vodećih funkcionera pojedinih timova, odnosno onih timova koji su imali želju da eventualno na leto dovedu Batlera, ali većina njih tvrdi da će Džimi ostati u Filadelfiji i da su vrlo male šanse da promeni sredinu.

To bi značilo da će bivši košarkaš Čikaga i Minesote dobiti takozvani “max” ugovor, za koji je i tvrdio da može dobiti bilo gde ovoga leta, po isteku ovog postojećeg. Ukoliko mu Siksersi zaista ponude takav ugovor, može se smatrati da je pitanje njegove budućnosti rešeno i da će Džimi ostati u Filadelfiji narednih 5 godina i za to vreme inkasirati 190 miliona dolara. Glavni razlog zbog čega su svi stručnjaci ubeđeni u to je što sjajnom beku ostali NBA klubovi mogu da ponude “svega” 140 miliona dolara, na 4 godine, dok je ovaj maksimalni ugovor koji može potpisati sa svojim trenutnim klubom ipak dosta jači.

(Foto: Kent Smith/Getty Images)

Valjalo bi napomenuti i da će Džimi u septembru napuniti 30 godina, što je još jedan od razloga koji se navode zbog čega bi sigurno najradije potpisao za Filu, ne postoji igrač koji bi odbio tu ponudu da sa 35 godina izađe iz ugovora po kom je u prethodno odigranoj sezoni zaradio 38 miliona zelenih novčanica!

Batler je ove sezone za Sikserse, nakon trejda iz Minesote, prosečno beležio 18.2 poena, 5.4 skokova i 4.1 asistenciju po meču. U doigravanju je sjajno predvodio svoju ekipu i bio jedan od najkonstantnijih igrača sa 19.4 poena, 6.1 skokova i 5.2 asistencije u proseku po utakmici.

Podelite vest: