Valančijunas prelomio: ipak će postati slobodan igrač

Memphis Grizzlies Slobodni igrači

Valančijunas prelomio: ipak će postati slobodan igrač

Memphis Grizzlies Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 18.06.2019. Foto: USA Today

Jonas Valančijunas ima još godinu dana ugovora sa Memfisom, međutim ta poslednja godina je opcija igrača koju je on, možda pomalo i neočekivano, ipak rešio da odbije i 1. jula će postati neograničeno slobodan agent.

Litvanski reprezentativac je u ovih sledećih godinu dana trebalo da zaradi čak 17.6 miliona dolara, što će teško bilo koji drugi klub moći da mu ponudi, s toga je ova njegova odluka mnoge iznenadila.

(Foto: Joe Murphy/Getty Images)

Međutim, dobro obavešteni izvori su preneli da se Jonas na takav potez odlučio kako bi potpisao višegodišnji ugovor, što mu je prioritet za ovo leto, čak i za osetno manju sumu. On je nedavno napunio 27 godina i upravo zbog toga je rešen da novi ugovor koji bude potpisao u najjačoj ligi na svetu bude bar na tri ili više godina, kako ne bi već za godinu ili dve dana morao ponovo previše da brine o svojoj budućnosti.

To ne isključuje ni povratak među Grizlije, čak naprotiv, govori se da postoji obostrano interesovanje i kluba i igrača i da se novopostavljeni trener ekipe iz Tenesija, Tejlor Dženkins, nedavno sastao sa odličnim centrom i da su u Memfisu spremni da mu ponude novu, višegodišnju saradnju.

(Foto: Nelson Chenault/USA Today Sports)

Nakon što je stigao iz Toronta u razmeni u kojoj je u suprotnom smeru otišao Mark Gasol, Jonas Valančijunas se odlično snašao u Memfisu. Odigrao je 19 utakmica od kojih 17 kao starter i prosečno je beležio 19.9 poena, 10.7 skokova i nešto manje od 2 blokade po utakmici. Sezonu je završio ranije zbog povrede skočnog zgloba, ali se očekuje da u potpunosti bude spreman za narednu sezonu, a najavio je i da će nastupati za reprezentaciju Litvanije na predstojećem Svetskom kupu.

Podelite vest: