Zanimljiva “pojačanja” Golden Stejta pred početak priprema

Golden State Warriors Slobodni igrači

Zanimljiva “pojačanja” Golden Stejta pred početak priprema

Golden State Warriors Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.09.2021. Foto: Bleacher Report

Ejveri Bredli

Najzvučnije ime među igračima koji su zaradili pozivnice, a ujedno po našem mišljenju (uz Gerija Pejtona mlađeg) i najveći favorit da se na kraju priprema nađe u zvaničnom sastavu tima jeste Ejveri Bredli.

Pomenuli smo koliko je Ratnicima potreban defanzivac na spoljnim pozicijama, gde bukvalno nemaju niti jednog igrača koji se može pohvaliti više od prosečne odbrane. Ubedljivo najbolji u tom smislu je Klej Tompson, ali on po poslednjim informacijama neće biti spreman do decembra, a i tada svakako neće prigrabiti zadatke primarnog defanzivca na bekovskim pozicijama. Ukoliko Bredli pokaže da je fizički pripremljen i na nivou na kojem je bio godinama, nemamo trunku sumnje da će zaraditi poverenje Ratnika.

Najbolje napadačke godine proveo je od 2013. do 2017. u dresu Bostona, kada je u četiri sezone beležio tačno 15 poena u proseku. Iako nakon toga nije imao zapaženije uloge ofanzivno (osim par bljesaka, pre svega u dresu Memfisa) njegove mogućnosti na defanzivnoj strani terena nekako olako padaju u drugi plan. Mnogi zaboravljaju da iako nije završio šampionsku sezonu sa Lejkersima 2020. jeste dao veliki doprinos u periodu provedenom sa timom. U tom tonu, evo malo defanzivnih hajlajta vrsnog odbrambenog igrača.

 

Podelite vest: