Zvanično: Ajzea Tomas u Vašingtonu!

Slobodni igrači Washington Wizards

Zvanično: Ajzea Tomas u Vašingtonu!

Slobodni igrači Washington Wizards
Autor: Uroš Živković Datum objave: 02.07.2019. Foto: New York Post

Vašington Vizardsi i Ajzea Tomas dogovorili su saradnju na godinu dana, najverovatnije za veteranski minimum, iako se još uvek ne znaju svi detalji ugovora.

Tomas će u Vašingtonu zameniti Tomaša, s obzirom da je Čeh, Satoranski ranije tokom dana potpisao za Čikago. Takođe, veliko je pitanje kada će se najplaćaniji igrač u istoriji Vizardsa i prva zvezda tima, uz Bredlija Bila, Džon Vol, uopšte vratiti na teren, tako da deluje da će Ajzea u sledećih godinu dana konačno opet imati svu moguću slobodu u igri.

Svima je već poznato koliko je omaleni plej imao problema sa kukom i koliko je, ne samo propustio utakmica i treninga, već i ispao iz kontinuiteta i svog prepoznatljivog ritma koji ga je krasio dok je bio član Seltiksa, naročito u poslednjoj sezoni provedenoj u Bostonu.

Sam Ajzea je do nedavno više puta ponavljao kako želi da ovo leto maksimalno iskoristi i naporno radi na sebi, kako bi se skroz fizički vratio u pređašnju formu i da želi da potpiše za tim koji će mu dati malo više prostora i slobode u igri, kao i da u potpunosti razume zašto to u mladoj ekipi Denvera, jednostavno, nije bilo moguće.

U svakom slučaju, biće zanimljivo pratiti Vizardse naredne sezone, a možda će baš Vašington biti ta Ajzeina košarkaška oaza, u kojoj će konačno naći svoj mir i priliku za pravi povratak. Možda je, mnogima od nas izuzetno drag igrač, nakon krajnje neuspelih pokušaja u Ohaju, Kaliforniji i Koloradu, najzad pronašao idealnu sredinu za preporod i oživljavanje karijere.

Podelite vest: