Zvanično: Al Horford je novi igrač Filadelfije!

Philadelphia 76ers Slobodni igrači

Zvanično: Al Horford je novi igrač Filadelfije!

Philadelphia 76ers Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 01.07.2019. Foto: New York Post

Ništa od Sakramenta, ništa od povratka u Boston – Al Horford je novi član Seventisiksersa!

Reklo bi se pravo ni od kuda, mada to nikada ne bi trebalo pričati kada je “free agency” u pitanju, doskorašnji centar Seltiksa će postati novi saigrač Džoela Embida, Bena Simonsa i Tobajasa Herisa.

On je potpisao ugovor na 4 godine vredan 109 miliona dolara, s tim što je 97 miliona fiksno i to će sigurno zaraditi, a preostalih 12 je kroz razne bonuse i premije, kako prenosi Adrijan Vojnarovski.

U Filadelfiji su očigledno rešili da se okrenu nešto drugačijem stilu igre, sa jednom izrazito visokom petorkom, gde će Horford igrati zajedno sa Embidom ispod koša, dok će Heris preći na poziciju niskog krila. Biće zaista zanimljivo videti kako će se sve to uklopiti naredne sezone, a ako ništa drugo, Siksersi su dobili jedan izuzetan tandem centara, pre svega u defanzivi.

Al Horford je prethonde tri sezone bio član Bostona. U ovoj protekloj je prosečno beležio 13.6 poena, 6.7 skokova, 4.2 asistencije i 1.3 blokade po utakmici. Zanimljivo je da je Horford u svih svojih 12 sezona, koliko nastupa u NBA ligi igrao u doigravanju, a upravo to je to preko potrebno iskustvo koje mladim snagama Filadelfije najviše i nedostaje.

Podelite vest: