Autor: Uroš Živković Datum objave: 01.07.2019. Foto: nba.com

Majami dobija: 

  • Džimija Batlera
  • Majersa Lenarda

Filadelfija dobija: 

  • Džoša Ričardsona

Portland dobija:

  • Hasana Vajtsajda

Klipersi dobijaju:

  • Moa Harklesa
  • Pika prve runde Majami Hita za 2023. godinu

Imajte na umu da svaka razmena može biti deo i mnogo veceg trejda u koji bi mogli biti ukljuceni i ostali timovi. Nijedan trejd ne može biti kompletiran pre 6. jula, tako da dosta stvari može da se izmeni kako bi više odgovaralo timovima koji su uključeni.

Ono što smo u našoj najavi slobodnih igrača pisali, a moramo priznati, čak i priželjkivali, se i ostvarilo – Džimi Batler je novi igrač Majami Hita!

Ova informacija je objavljena još u ranijim večernjim časovima (po američkom vremenu), međutim, do pre samo par trenutaka nisu se znali svi detalji ovog dogovora.

Naime, s obzirom da je ovo bio takozvani “sign and trade” dogovor i da je Batler, praktično trejdovan u Majami, pojavile su se brojne, ispostavilo se netačne informacije oko toga koji igrači napuštaju Floridu. Put Filadelfije će Džoš Ričardson, put Portlanda Vajtsajd, a u Kliperse će Mo Harkles. U celu priču trebao je biti uključen i Dalas, koji je spreman da prihvati ugovore nekih igrača Hita, a za uzvrat neće morati ništa da pošalju u suprotnom smeru. Ipak, taj deo trejda se trenutno izjalovio.

Ono što je bila prva zvanična informacija je da je Goran Dragić taj igrač koji će Floridu zameniti Teksasom i priključiti se svom sunarodniku, Luki Dončiću. Ipak, do toga neće doći i “Dragon” će ostati u Majamiju. U Dalas su nakon toga trebali Keli Olinik i Derik Džouns, ali i to je, izgleda, propalo. Po trenutnom stanju stvari, Maveriksi su potpuno ispali iz priče. Ali kao što kaže gornji pasus, puno je vremena ostalo do šestog jula kada trejdovi mogu da budu kompletirani, tako da se mnogo još može promeniti.

Džimi Batler će sa Majamijem potpisati ugovor na 4 godine i zaradiće 142 miliona dolara.

Filadelfija je na kraju odlično prošla, zadržali su Herisa, dodali Ala Horforda, a razmenom putem “sign and trade” dobili i Džoša Ričardsona, vanserijskog defanzivca.

Los Andjeles Klipersi su prihvatili dolazak Moa Harklesa, a za uzvrat su dobili i pika prve runde Majami Hita. Činjenica da Harklesova plata oduzima deo budžeta neće smetati prilikom eventualnog potpisa Kavaja Lenarda. Imaju Klipersi još mnogo da ponude.

Da li je Džimi konačno pronašao pravu sredinu za sebe i da li ovo predstavlja možda i simboličnu predaju štafete u ruke Batlera od strane Dvejna Vejda, saznaćemo u naredne 4 sezone.

Podelite vest: