Zvanično: Enes Kanter prihvatio ponudu Bostona!

Boston Celtics Slobodni igrači

Zvanično: Enes Kanter prihvatio ponudu Bostona!

Boston Celtics Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 01.07.2019. Foto: Bleacher Report

Doskorašnji centar Portlanda, Enes Kanter, nosiće zeleno-beli dres u naredne dve godine!

On je ozvaničio saradnju sa Seltiksima vrednu svega 10 miliona dolara i može se reći da su Deni Ejndž i uprava Bostona odradili vrlo dobar posao.

Dolazak Turčina u redove Kelta i nije preveliko iznenađenje, ako ste čitali našu najavu slobodnih igrača, mi smo upravo ovako nešto i predvideli. Boston je ostao bez svoja najbolja dva igrača iz prethodne sezone, predstoji im period blage reizgradnje tima, ako se to može tako nazvati, a Kanter bi trebalo da predstavlja to neko prelazno rešenje.

Ono što bi najtrofejnijem timu u istoriji lige moglo da predstavlja problem je što njihova najnovija akvizicija i nije baš neko ko je poznat po vrhunskoj odbrani, a na njegovoj poziciji trenutno baš i nemaju alternative. To se naročito odnosi na odbranu pika, kao i generalno kod preuzimanja, gde će mu brži igrači i dalje stvarati velike probleme.

Enes Kanter je protekle sezone nastupao za Nikse i Trejlblejzerse, za ove druge sa mnogo više uspeha i u Oregonu je doživeo i pravi preporod u odnosu na agoniju u Njujorku.

Prosečno je beležio 13.7 poena i 9.8 skokova po utakmici, uz vrlo dobrih 54.9% pri šutu iz igre.

Podelite vest: