Zvanično: Gasol iskoristio opciju u ugovoru, ostaje u Torontu!

Slobodni igrači Toronto Raptors

Zvanično: Gasol iskoristio opciju u ugovoru, ostaje u Torontu!

Slobodni igrači Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: Raptors Rapture

Mark Gasol je iskoristio opciju u ugovoru i produžio isti na još godinu dana, naredne sezone u dresu Reptorsa zaradiće 25.6 miliona dolara.

(FOTO: Toronto Star)

Španac je stavio tačku na spekulacije iz prethodnih dana. Pominjan je kao meta Nju Orleans Pelikana. NBA javnost je odbijanje opcije i potpisivanje dugoročnog ugovora videla kao naredni korak.

Po ovome možemo zaključiti da je Gasol želeo da ostane u Torontu, ali da su Masai Užiri i ostatak uprave odbili da mu ponude duži ugovor. Imaju i pravo, nakon naredne sezone ugovori će isteći i dvojcu Lauri / Ibaka. Njih dvojica će naredne sezone, kombinovano, zaraditi 56.5 miliona dolara. Narednog leta Gasol će imati 35, Lauri 34, a Ibaka 30 godina. Razumljivo je da Reptorsi žele fleksibilnost.

Gasolova odluka neće uticati na mogućnost Toronta da mu ponudi maksimalni ugovor. Oni su i dalje u najboljoj poziciji što se toga tiče, ali će značajno uticati na prostor tima iz Kanade mimo Lenarda. Da li će moći da vrate i Denija Grina? Da li će moći da nadograde sastav koji je doneo prvu titulu šampiona u Kanadu?

Masai Užiri je nedavno izjavio da je želja tima da čitavo jezgro iz nedavno završene sezone započne trening kamp i za sledeću, što znači da su vlasnici Toronta spremni da zavuku ruke duboko u džepove i plate debeli porez na luksuz.

Podelite vest: