Zvanično: Kevin Durent odbacio opciju u ugovoru, postaje potpuno slobodan igrač!

Golden State Warriors Slobodni igrači

Zvanično: Kevin Durent odbacio opciju u ugovoru, postaje potpuno slobodan igrač!

Golden State Warriors Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 26.06.2019. Foto: Bleacher Report

Značajne vesti stižu iz Golden Stejta!

Kevin Durent je potpuno slobodan igrač, nakon što je odbacio opciju u ugovoru po kojoj bi zaradio 31.5 miliona dolara naredne sezone.

Kej Di je, opšte je poznato, doživeo tešku povredu ahilove tetive u šestom meču finala, ali to neće po navodima najpouzdanijih NBA novinara uticati na njegove opcije ovog leta. Za koga god Kej Di da se odluči, najverovatnije će propustiti čitavu narednu sezonu.

(FOTO: Blue Man Hoop)

Sve opcije:

  • Golden Stejt Voriorsi. Durentov dosadašnji tim i ekipa sa kojom je osvojio dve titule šampiona, uz priznanje MVP finala lige pride, može da mu ponudi ubedljivo najbolje uslove. Ugovor na pet godina i 221 milion dolara. Svi ostali zainteresovani timovi mogu da ponude maksimalno 164 miliona dolara za četiri sezone. Pitanje je ipak koliku će novac igrati ulogu u ovom slučaju? Poznato je da je Kej Di i ranije prhvatao manje ugovore zarad tima. Mišljenja smo kao i većine NBA stručnjaka da će Durent potražiti “svoj” tim u julu.
  • Njujork Niksi. Tokom sezone Niksi su bili ozbiljni favoriti za potpis Durent, čak je i veliki broj NBA igrača u anonimnoj anketi ubedljivo izglasao Njujork kao sledeću destinaciju velikog majstora. Nameće se pitanje, da li su svetla Medison Skver Gardena dovoljno da ga privole?
  • Bruklin Netsi. Tim Kenija Etkinosona ozbiljno je skrenuo pažnju velikih imena igrama i disciplinom u prethodnim sezonama. Netsi su izgradili tim gotovo ni iz čega i potencijalna pojačanja mogu sa pravom da se zapitaju, šta sve Bruklin može sa pravim resursima u narednom periodu? Svakako izgledaju kao jedna od “najzdravijih” sredina u ligi. Netsi su i veliki favoriti trenutno za potpis Kajrija Irvinga, za koga se već duže vreme priča da je u konstantnom kontaktu sa Durentom oko udruživanja snaga ovog leta.
  • Los Andjeles Klipersi. Iako će timu iz Los Andjelesa trenutni MVP finala biti glavni fokus, neće skrenuti pažnju ni sa dosadašnjeg. Durentu je, po navodima, jako zanimljiva priča koju Stivi Balmer i Dok Rivers, uz pomoć Džerija Vesta, grade u taboru Klipersa. Kej Di gaji veliko poštovanje prema onome što je ova ekipa uradila u nedavno završenoj sezoni.
Podelite vest: