Zvanično: Klarkson ostaje u Juti, vraća se i Fejvors

"Trejdovi" Slobodni igrači Utah Jazz

Zvanično: Klarkson ostaje u Juti, vraća se i Fejvors

"Trejdovi" Slobodni igrači Utah Jazz
Autor: Datum objave: 21.11.2020. Foto: sportingnews.com

Džordan Klarkson se vraća u Jutu, odnosno ostaje član Džezera, kako god vam je slađe, a svoj stari dres će ponovo obući i Derik Fejvors!

Klarkson će potpisati četvorogodišnji ugovor sa ekipom iz Solt Lejk Sitija vredan 52 miliona dolara i na taj način su ostvareni osnovni ciljevi što igrača, koji je imao veliku želju da ostane, što uprave kluba čiji su planovi da zadrže ovog igrača počeli da se kuju još od prošle zime.

Fejvors će nešto lošije proći finansijski – u pitanju je ugovor na tri godine vredan između 27 i 30 miliona dolara, još uvek je dilema na godišnjem nivou gledano, između tih 9 i 10 miliona, ali svakako nešto nam deluje da se ni on neće nešto previše buniti.

Klarkson je imao sjajnu sezonu iza sebe, bio je apsolutno najbolji “igrač sa klupe” Jute, ako se to tako više i može danas nazivati, prosečno je beležio 15.6 poena, šutirajući 46% iz igre i 37% za tri poena.

Derik Fejvors, koji je, pre nego što je prethodnu proveo u Nju Orleansu, u Juti boravio čak 9 sezona, iza sebe ima sasvim solidnu godinu u mladom timu Pelikansa, gde je prosečno beležio skoro pa dabl-dabl sa 9 poena i 9.8 skokova.

Podelite vest: