Zvanično: Kori Džozef u Sakramentu

Sacramento Kings Slobodni igrači

Zvanično: Kori Džozef u Sakramentu

Sacramento Kings Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 01.07.2019. Foto: Arizona Republic

Novo pojačanje za Kingse i to već 4. za nepuna 24 časa, odnosno 3. ako ne računamo Harisona Barnsa koji je potpisao novi ugovor, ali je već bio u klubu.

Nakon Dvejna Dedmona i Trevora Arize, u glavni grad Kalifornije stiže i Kori Džozef. Bivši igrač Indijane će u naredne 3 godine zaraditi 37 miliona dolara.

Džozef je doveden kako bi bio zamena mladom Dieronu Foksu i procenjeno je da će on u potpunosti moći da ispuni sve napadačke zahteve koji će se pred njega stavljati, a naročito da će moći da održava visok tempo i ritam igre dok Foks bude odmarao.

Njega takođe karakteriše i izuzetno dobra igra u odbrani, nešto što mladom startnom pleju tima trenutno manjka pa će Kingsi i na tom polju dobiti dosta, a od Korija se očekuje i da zajedno sa Arizom bude taj iskusni igrač, veteran, koji će i te kako značiti mladom i poletnom timu Sakramenta.

Kori Džozef je prethodne dve sezone proveo u Indijani i zanimljivo je da za to vreme nije propustio ni jednu jedinu utakmicu. Protekle sezone je za Pejserse prosečno beležio 6.5 poena, 3.9 asistencija, 3.5 skokova i 1.1 ukradenu loptu po meču.

Podelite vest: