Zvanično: Markif Moris novi igrač Detroita

Detroit Pistons Slobodni igrači

Zvanično: Markif Moris novi igrač Detroita

Detroit Pistons Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 04.07.2019. Foto: USA Today

U Detroitu nastavljaju da, polako ali sigurno popunjavaju sastav za narednu sezonu, a novi član tima je Markif Moris.

Pistonsi su do sada doveli trojicu slobodnih igrača, kao i Tonija Snela putem trejda i treba istaći da su svi oni dovedeni za poprilično jeftine sume. Derik Rouz će za dve godine zaraditi 15 miliona, Tim Frejžer 2, dok je Moris doveden na godinu dana i za to vreme će primiti 3.6 miliona dolara.

Zanimljivo je da je Markifov brat blizanac, Markus, bio član Pistonsa od 2015. do 2017. godine i da su u Mičigenu i tada pokušavali da dovedu Markifa kako bi spojili braću i imali jedan uigran krilni tandem.

(Foto: Gary A. Vasquez/USA Today)

Moris iza sebe ima jednu turbulentnu sezonu, naročito ako se pogleda samo drugi deo i period proveden u Oklahomi. On je na 24 odigrane utakmice odigrane za Tandere prosečno beležio 6.5 poena i 3.8 skokova, što su njegovi najslabiji proseci tokom čitave karijere.

Pre toga je, nastupajući za Vizardse imao 11.5 poena i 5.1 skok, a treba napomenuti da je Markif, izuzimajući prethodnu, poslednjih 5 sezona završavao sa najmanje 10 poena i 5 skokova u proseku po meču i nema sumnje da će, ukoliko bude bio na svom prepoznatljivom nivou, Pistonsima doneti veliki doprinos sa klupe.

Podelite vest: