Zvanično: Markus Moris je novi igrač San Antonija!

San Antonio Spurs Slobodni igrači

Zvanično: Markus Moris je novi igrač San Antonija!

San Antonio Spurs Slobodni igrači
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 06.07.2019. Foto: foxsportsasia.com

Markus Moris, prošlogodišnji član Boston Seltiksa, karijeru će nastaviti u San Antoniju, sa kojim je dogovorio saradnju na dve godine, vrednu 20 miliona dolara.

Bivši igrač Hjustona, Finiksa, Detroita i Bostona, Markus Moris, naredne sezone će nastupati za ekipu Grega Popoviča, koja će dobiti ozbiljno pojačanje na oba kraja terena.
Prošle sezone, Markus je imao više nego solidne brojke u ekipi gde je bio možda treća, četvrta napadačka opcija posle Kajrija, Tejtuma, pa možda i Džejlena Brauna.
U proseku je beležio gotovo 14 poena po meču, uz 6.1 skokova po meču, uz 44.7% šuta iz igre, a 37.5% van linije za 3 poena.

Markus Moris će biti idealno pojačanje za ekipu iz Teksasa, imajući u vidu da je gotovo podjednako dobar u defanzivi i u napadu, a poznato je da je ovaj momak igrač koji je uvek podređen ekipi.

Dolaskom Markusa, nosioci igre, Lamarkus Oldridž i Demar Derouzen biće dosta rasterećeniji i navijači San Antonija će, bez sumnje, biti zadovoljni defanzivom, pristupom i zalaganjem ovog momka, koji je uvek spreman da ostavi svoj maksimum na terenu.

Podelite vest: