Zvanično: Patrik Beverli ostaje u Klipersima!

LA Clippers Slobodni igrači

Zvanično: Patrik Beverli ostaje u Klipersima!

LA Clippers Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 01.07.2019. Foto: Houston Chronicle

Ono što je tražio, to je i dobio. 40 miliona dolara za tri godine, a nije čak morao ni da menja sredinu!

Patrik Beverli će, na kraju, nakon brojnih nagađanja, ipak ostati u Los Anđelesu, ali neće postati novi član Lejkersa, ostaće i dalje član drugog kluba iz Grada Anđela.

Beverli je bio izuzetno “tražena roba” pred početak ovog prelaznog perioda, sigurno je da su i Klipersi želeli da ga zadrže, međutim ta cifra koja se spominjala bila je glavni kamen spoticanja.

Nije isključeno da su u upravi Klipersa povukli ovaj potez najviše iz razloga što su već u startu ostali bez nekih od željenih pojačanja, kao što su Kevin Durent i Džimi Batler, a dok sačekaju Kavaja Lenarda da se odluči, svašta još može da se izdešava, tako da je potpisivanje novog ugovora sa dosadašnjim igračem, koji je i proveren i pouzdan, nekako i logičan potez.

Naravno da nije to taj kalibar kao što su Durent ili Kavaj, ali ekipa Doka Riversa ni protekle sezone nije imala izrazitu zvezdu u svom sastavu, pa su opet pomrsili konce brojnim timovima na Zapadu, a nisu se obrukali ni u doigravanju, čak na protiv, tako da je možda upravo Beverli taj šraf koji povezuje celu tu mašineriju, koju će i u narednoj sezoni biti izuzetno zanimljivo pratiti.

Patrik Beverli je protekle sezone odigrao 78 utakmica za Kliperse, od kojih 49 kao starter i prosečno je beležio 7.6 poena, 5 skokova, 3.8 asistencija i 1.1 ukradenu loptu po meču. Šutirao je i sasvim solidnih 39.7% za tri poena.

Podelite vest: