Zvanično: Redži Bulok i Bobi Portis takodje u Njujorku

New York Knicks Slobodni igrači

Zvanično: Redži Bulok i Bobi Portis takodje u Njujorku

New York Knicks Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 01.07.2019. Foto: Pippen Ain't Easy

Nakon Džulijus Rendla i Taža Gibsona, Njujork Niks su dogovorili još dva pojačanja. U “Veliku jabuku” stižu Redži Bulok i Bobi Portis.

Doskorašnje krilo Lejkersa, pre toga još uspešniji u dresu Pistonsa, Redži Bulok, potpisaće dvogodišnji ugovor i po slovu istog zaraditi 21 milion dolara.

Bulok je tokom prošle sezone nakon odličnih partija u Detroitu trejdovan u Lejkerse. U “Gradu andjela” se nije najbolje snašao, ali će imati novu priliku na velikom tržištu.

(FOTO: Lakers Nation)

Četvrti potpis biće onaj Bobija Portisa. Kontroverzni momak, možda još uvek poznatiji po skandalu sa Nikolom Mirotićem nego li po košarkaškom umeću, obavezaće se takodje na dvogodišnju vernost, ali će zaraditi i 10 miliona više od Buloka.

Kada zanemarimo pomenutu situaciju, Bobi Portis ima potencijal da bude odličan igrač. Igra sa energijom, igra kao da je dosta viši nego što jeste, jer želja i žustrina nadomeštavaju sitan nedostatak centimentara. Portis je razvio igru van linije za 3 poena i prošle sezone je pogadjao gotovo 40% šuteva sa distance.

(FOTO: Blog a Bull)

Navijači Njujorka su možda razočarani jer nisu stigli do velikih zvezda ovoga leta, kao što su Durent i Irving, ipak posao oko dovodjenja Džulijusa Rendla nije zanemarljiv. Rendl će, ukoliko ga zdravlje posluži, biti sila u godinama koje dolaze. Bulok i Portis su tu da donesu odbranu i širinu u napadu ekipi koju će predvoditi Beret i Rendl.

Jedini upitan potez možda je unosan dvogodišnji ugovor Tažu Gibsonu. I dok je Gibson naveliko poznat kao veteranski igrač sa pravim ljudskim karakteristikama, pitanje je kakav će biti spoj na terenu sa Džulijusem Rendlom, takodje mišljenje članova redakcije bilo je da će naredne sezone igrati na veteranskom minimumu. Ozbiljna naplata za Taža.

Podelite vest: