Zvanično: Set Kari se vraća u Dalas, Kleber i Barea potpisali nove ugovore

Dallas Mavericks Slobodni igrači

Zvanično: Set Kari se vraća u Dalas, Kleber i Barea potpisali nove ugovore

Dallas Mavericks Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 01.07.2019. Foto: spokesman.com

Izuzetno aktivan dan u kancelariji Dalas Maveriksa, ozvaničena su čak tri potpisa!

Prvo je stigla informacija da će se u Teksas vratiti Set Kari, nakon godinu dana provedenih u Portlandu. On će u naredne 4 godine zaraditi 32 miliona dolara. Mlađi od braće Kari je u protekloj sezoni u dresu Blejzersa prosečno beležio 7.9 poena, uz odlične procente iz igre 45.7%, odnosno 45.1% za tri poena.

Set Kari je svoju najuspešniju sezonu u karijeri odigrao upravo u dresu Mevsa, kada je 2016-17. beležio 12.8 poena i 2.7 asistencija, uz 48.2% pri šutu iz igre.

Nešto kasnije, gotovo u istom trenutku stigle su vesti da će Dalas zadržati Maksija Klebera i Džej Džej Bareu.

Nemački košarkaš koji je postao izuzetno važan šraf u rotaciji Mevsa je potpisao ugovor na 4 godine, vredan 35 miliona dolara, dok je miljenik publike u Dalasu, legendarni Portorikanac, stavio paraf na još godinu dana i veteranski minimalac po kome će zaraditi najmanje 2.5 miliona dolara, ali ta cifra može i da se popne za određenu sumu, u zavisnosti od prostora u budžetu koji će klubu ostati.

Maksi Kleber je prethodne sezone prosečno beležio 6.8 poena, 4.6 skokova i 1.1 blokadu po utakmici, a svojim igrama, naročito u drugom delu sezone, skrenuo je na sebe pažnju brojnih klubova, pa su u upravi Mevsa morali brzo da reaguju i Nemac je nagrađen i više nego solidnim novim ugovorom.

Što se tiče omalenog pleja, veterana koji je godinama već naprosto neizostavni član tima, on se i dalje, vrlo uspešno, oporavlja od operacije nakon povrede tetive leve noge i procenjuje se da bi čak mogao biti spreman i za start sezone. Barea je do povrede koju je doživeo u februaru, odigrao 38 utakmica i prosečno beležio 10.9 poena i 5.6 asistencija.

Podelite vest: